Amazon truer traditionel nethandel over hele verden. Det gælder derfor for alle andre om at indtænke teknologi og smarte løsninger for sine kunder. For at modstå Amazons trussel har H&M indledt et samarbejde med Klarna, der netop specialiserer sig i alternative betalingsløsninger for forbrugere.

Målet med samarbejdet er at give H&Ms kunder en unik omni-channel oplevelse. De vil blandt andet omstrukturere deres leverings- og returneringsservice. Inkluderet i omstruktureringen vil være en såkaldt ’try before you buy’-mulighed, der skal forbedre kundernes shoppingoplevelse. Samtidig samler H&M de fysiske, online og mobile betalinger i én løsning via deres app, lyder det i en pressemeddelse.

Johan Persson, CEO for H&M Group, forklarer om baggrunden for samarbejdet:

“Vi er imponerede over, hvad Klarna har formået at udrette indtil nu, og nu vil vi i fællesskab arbejde på at udvikle den moderne shoppingoplevelse. Dette strategiske partnerskab mellem H&M Group og Klarna er forankret i et fælles, ihærdigt fokus på at skabe gode forbrugeroplevelser.”

I tillæg til samarbejdet omkring H&Ms platforme, har modekonglomeratet også købt sig ind i Klarna. De har således købt aktier for en værdi af 20 millioner dollars i betalingsteknologien. Parterne håber, at deres samarbejde kan videreudvikle fremtidens detailhandel.

De nye tiltag indtager i første omgang 14 markeder, blandt andet Sverige og Storbritannien, i 2019.