Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

Ny app vil gøre Danmark førende indenfor toldfri luksusshopping

I denne måned lanceres verdens første digitale løsning til toldfri shopping. Danske Custom Cash vil gøre op med besværlig papirnusseri og bøvl i butikker, lufthavne og banker, og derved gøre det nemmere for turister at handle luksusmode i Danmark.
I denne måned lanceres verdens første digitale løsning til toldfri shopping. Danske Custom Cash vil gøre op med besværlig papirnusseri og bøvl i butikker, lufthavne og banker, og derved gøre det nemmere for turister at handle luksusmode i Danmark.

Juli betyder sommerferie og udlandsrejser. Og det inkluderer for mange en tid fyldt med luksusshopping i nogle af verdens største lufthavne og storbyer, hvilket i stigende grad også gør sig gældende for de danske af slagsen. Men at få refunderet sin told kan være en tidskrævende og besværlig affære for landets turister – men det vil en ny dansk-udviklet app forsøge at gøre op med.

Custom Cash er navnet på told-appen, der bliver lanceret denne måned. Appen har til formål at gøre det nemmere for alle ikke-europæiske turister, herunder specielt amerikanere og kinesere, at shoppe toldfrit i Danmark. For hver gang en turist køber en vare, viser vedkommende sin app, som så automatisk udfylder og opbevarer de nødvendige formularer, indtil de skal vises frem og stemples inden hjemrejse. Til sidst får personen refunderet tolden på sine køb direkte i appen.

“Med nemmere visumregler og flere direkte flyvninger fra Kina bliver 2018 et kinesisk rekordår, og vi forventer over 300.000 kinesiske besøgende. København er med muligheden for at handle toldfrit klart billigere end noget alternativt i Asien. Og i flere tilfælde er København både i forhold til butiksudvalg og pris verdens bedste shoppedestination for kinesere,“ lyder det i en pressemeddelelse fra CEO i Custom Cash, Brian Vangsgaard, der håber, at den nye app kan være med til at gøre danske byer til nogle af de shoppeglade turisters foretrukne rejsedestinationer – og dermed øge landets eksport.

Custom Cash er både udviklet og ejet af den danske franchise-virksomhed MN Retail, som ejes af Marise og Nikolaj Østergaard, og som varetager brands som Stella McCartney, Isabel Marant og Marc Jacobs. Blandt de butikker, som allerede er tilmeldt Custom Cash-appen, er Marc Jacobs, Stella McCartney, Birger Christensen og Isabel Marant.

Custom Cash lanceres både i København og Aarhus i slutningen af juli 2018, hvorefter planen er at udvide til Oslo og Stockholm.

Læs mere om, hvordan Custom Cash-appen fungerer her.

LÆS OGSÅ: 

Dansk detailhandel: Chanel er kronen på værket