Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Makeup-artist Marie Damsel
Alle nyheder, Indland, RUNDT I BRANCHEN

Makeup-artisten: “Man bliver nødt til at overskride sine egne grænser”

På bare tre år har Marie Dausell opbygget en karriere med kunder som Elle og I-D Magazine og vundet prisen som årets makeup-artist ved Elle Style Awards for næsen af flere erfarne branchekollegaer. Men hvordan er det egentlig at være Danmarks nye makeup-talent?
På bare tre år har Marie Dausell opbygget en karriere med kunder som Elle og I-D Magazine og vundet prisen som årets makeup-artist ved Elle Style Awards for næsen af flere erfarne branchekollegaer. Men hvordan er det egentlig at være Danmarks nye makeup-talent?

Den danske makeup-artist Marie Dausell har haft en kometkarriere. For kun tre og et halvt år siden startede hun på Nicci Welsh Makeup Academy, og nu står hun midt i en spirende karriere med både redaktionelle skydninger for danske og internationale modemagasiner samt kommercielle kampagner – og så vandt hun ovenikøbet titlen som årets makeup-artist til Elle Style Awards i maj foran etablererede navne som Anne Staunsager og Sine Ginsborg.

Marie Dausell repræsenterer på mange måder den nye generation indenfor makeup-faget – en generation, der starter og opbygger deres karriere via de sociale medier. Selv har hun specialiseret sig i brugen af Instagram som platform til at skabe sin egen rolle i det danske modelandskab, samt til at præsentere det uomtvistelige talent, hun besidder.

Marie Dausell.

Hvad har du mest travlt med lige nu?

“Lige for tiden bruger jeg meget tid på min Instagram-profil, som jeg arbejder på at udvikle ved siden af mine modejobs for blandt andet Elle. Efter Elle Style Awards har det været meget modeskydninger, jeg har beskæftiget mig med. Især i forhold til mine egne småprojekter, men også lookbooks og kampagner. Lige nu er jeg for eksempel i gang med at forberede en ny beauty-serie til Elle, som jeg bruger rigtig lang tid på at forberede, fordi jeg også skal være med til at udvikle selve konceptet.”

Hvad har Elle Style Awards-prisen betydet for din karriere?

“Jeg har faktisk kunnet mærke en stor forskel jobmæssigt, efter jeg vandt Elle Style Awards. Jeg har haft utroligt travlt. Det er mest min eksisterende kunder, jeg har kunnet mærke det på, idet der bliver hevet lidt mere i mig. Og så jeg har også bare fået god opmærksomhed generelt. Folk har skrevet til mig, og jeg har kunnet se på min Instagram-profil, at der er mange, der begyndte at følge mig efter min sejr i maj.”

Hvornår vidste du, at du har talent? Og hvad kendetegner dig som makeup-artist?

”Jeg startede for tre og et halvt år siden med at lave makeup. Jeg stoppede min anden karriere som Visual Merchandiser for at lave makeup faktisk. Jeg gik bare all in på det og tog en makeup-uddannelse. Da jeg var uddannet, assisterede jeg rundt omkring i branchen, blandt andet hos Anne Staunsager, og fandt ud af mere omkring min egen stil og smag. Jeg har altid tegnet og malet, og da jeg fandt ud af, at jeg kunne inkorporere det i min makeup-stil, gik alt op i en højere enhed for mig. Dér fandt jeg ud af, at det var det rigtige for mig. At jeg kunne bruge makeuppen kunstnerisk. Dér følte jeg, der skete noget, fordi jeg fandt min stil og følte, jeg kunne noget anderledes.

Min stil er farverig og tit meget grafisk anlagt. Og selvfølgelig kreativ og med et stærkt koncept. Det prøver jeg i hvert fald at fokusere meget på, så det håber jeg også, folk kan genkende ved mig. Mine koncepter er inspireret af alle mulige ting. Jeg kan blive inspireret af en bygning med en speciel form eller en sej tekstur på asfalten. Men jeg kan også blive inspireret af Rupaul’s Dragrace, en beauty-influencer fra Dubai, eller ved at bladre i italiensk Vogue. Jeg elsker at få inspiration fra alle mulige forskellige ting i mit arbejde.”

 

Hvad har været den største udfordring, du har stået overfor i din karriere indtil nu? 

“Jeg tror næsten, det var første gang jeg skulle lave en beauty-serie til Elle. Det var stort, fordi Elles Beauty Director, Anne P, kontaktede mig gennem Instagram. Hun sagde, det var første gang hun havde gjort det. Hun skrev bare: ’Vil du ikke lave noget fedt sammen med mig?’. Da jeg fandt ud af, at det var en beauty-serie til det fysiske magasin, var jeg helt oppe at køre. Det var også super grænseoverskridende, fordi jeg havde drømt om at få lov til det. Det var en udfordring på grund af presset for at levere – det skal bare være perfekt, når man er den nye. Men det var samtidig super fedt. Man bliver nødt til at overskride sine egne grænser, hvis man vil frem i verden, og det gjorde jeg lidt på denne første opgave for Elle.”

Har du et idol indenfor dit fag?

“Min aboslut yndling er Isamaya Ffrench. Hun har altid gjort tingene på sin egen måde, hvilket jeg jo også selv gør. Hun er super kreativ, og hver gang der kommer noget fra hende, tænker jeg: ’ej, det gad jeg godt selv have lavet.’ Det må være det ultimative indenfor ens fag – når man laver noget, som andre ønsker, at de selv havde lavet. Jeg bliver altid inspireret af hendes arbejde.”