Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Malene Birger har valgt at lukke A'Journey A'Journey.
Alle nyheder, Indland, Strategi

Malene Birgers A'Journey stopper sin rejse

Da Malene Birger sendte sin AW18-kollektion på gaden i februar, var det brandets sidste. Sammen med Malene Majlund har hun besluttet, at A'journey lukker som følge af manglende investorer.
Da Malene Birger sendte sin AW18-kollektion på gaden i februar, var det brandets sidste. Sammen med Malene Majlund har hun besluttet, at A'journey lukker som følge af manglende investorer.

Malene Birger og Malene Majlund og har valgt at lukke A’Journey London Limited. Sammen stiftede de tøjfirmaet tilbage i 2016, og præsenterede deres første kollektion i februar 2017.

Beslutningen er truffet, da de ikke har fået den økonomiske injektion fra en investor, som de havde håbet. Det har betydet, at brandet ikke har kunne vækste og udvikle sig som ønsket – derfor slutter den kreative rejse nu.

A’Journey blev stiftet ud fra lysten til at skabe et brand, der ikke var styret af trends, men i stedet defineret af to små, årlige kollektioner af styles. Styles, der er i princippet skulle kunne pakkes i en kuffert og udgøre de vigtigste elementer i garderoben. Fokus lå på det gode materiale og det klædelige snit, kombineret med Malene Birgers umiskendelige globalt-inspirerede sans for mønstre og farver – hvilket også kommer til udtryk i hendes eget studio BIRGER1962, og var en del af DNA’et i By Malene Birger under hendes ledelse.

A’journey var samtidig et modsvar til modeindustriens hurtighed og kommercialitet. I forbindelse med den første kollektion udtalte Malene Birger til Fashion Forum:

“Jeg meldte mig ud (af modebranchen, red.) grundet de sindssyge forhold branchen byder på i en kommerciel pengestyret verden, der åbenbart ikke kan få nok. Systemet styrede mig, ikke omvendt. Jeg var en tom og ikke særlig glad maskine til sidst, trods succesen og masser af godt omkring mig.(…) ”Med A’Journey vil vi gerne lege med, men tilbyde indkøberne en ’lettere’ oplevelse. Så fokus er på kollektionen, vores historie og på salget. Alt derudover er jo kun larm og ekstra arbejde. Vi håber at kunne være foruden, også på længere sigt.”

A’Journey Londons sidste kollektion blev leveret i februar 2018.