Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Strategi

Boozt ruster medarbejdere til digital fremtid

Den dansk-svenske online-gigant har sat kodning på dagsordenen for sine medarbejdere for yderligere at digitalisere og optimere virksomheden.
Den dansk-svenske online-gigant har sat kodning på dagsordenen for sine medarbejdere for yderligere at digitalisere og optimere virksomheden.

Når det kommer til IT, kender mange nok flere superbrugere end superkodere. Men kravet om kodningskompetencer er støt stigende og bliver diskuteret som et muligt fag på skoleskemaet – hvilket allerede er blevet testet i folkeskoleklasser i København og Vejle under titlen Coding Class.

Hos Bootz.com vil man ikke vente til skolerne får udklækket kodnings-dygtige elever og derfor har de indledt en række kurser, der skal forbedre deres medarbejderes kompetencer i netop det.

Det nye tiltag betyder, at det ikke kun er virksomhedens IT-medarbejdere, der kan løse interne digitale problemer, men at alle ansatte nu får kompetencer til at kunne hjælpe til. For det er nødvendigt at forstå kodning, når man arbejder i en digital virksomhed, som siger Boozt.com i pressemeddelelse.

“Selvom vi forhandler livsstilsprodukter som tøj og kosmetik, så er vi grundlæggende en teknologivirksomhed. Hele vores forretning bygger på kode, og derfor er det vigtigt, at vores medarbejdere forstår, hvordan vores platform er bygget op, også selvom de måske sidder med salg, indkøb eller kundeservice”, siger Peter G. Jørgensen, medstifter og CMO hos Boozt.com og understreger, at selvom det måske ikke betyder, at man kan løse store problemer, så giver et kursus i kodning forståelse for IT-medarbejdernes arbejde. Og det skaber værdi.

“Kodning kan måske virke fjernt for medarbejdere, der ikke normalt arbejder med IT, men vi kan se, at vores medarbejdere går fra kurset med blod på tanden og løftede kompetencer, som både de som individer og vi som organisation, har stor gavn af,” forklarer han.

Boozt.coms medarbejdere får i første omgang tilbudt et kursus i HTML og CSS og derefter et opfølgende kursus i JavaScript.