Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

Peter Jensen sælger sit brand og går nye veje

Den danske designer har solgt sit brand i eget navn til koreanske Pastel World og doneret sit efterhånden store designarkiv til forskellige museer og universiteter. Fremover vil han dedikere sig fuldt ud til den akademiske verden med en nyt job i USA.
Den danske designer har solgt sit brand i eget navn til koreanske Pastel World og doneret sit efterhånden store designarkiv til forskellige museer og universiteter. Fremover vil han dedikere sig fuldt ud til den akademiske verden med en nyt job i USA.

Peter Jensen har truffet en stor beslutning – en beslutning, der betyder, at han i dag ikke længere kan kalde sig ejer af sit brand i eget navn. I stedet overtager den koreanske investor Pastel World, der netop har opkøbt virksomheden.

I snart to årtier har Peter Jensen drevet og ageret kreativ direktør i brandet, som debuterede under herremodeugen i Paris, og for alvor brød igennem i 2005 med visningen af den dengang spirende designers sommerkollektion. I dag, 49 år gammel, er Peter Jensen nærmest en institution i dansk mode – også selvom han de seneste mange år har haft sin daglige gang i London. Men nu er tiden kommet til at give fanen videre til større kræfter, der – som Peter Jensen selv udtrykker det – uden tvivl vil gøre gode ting med brandet.

“Den vidunderlige, vittige, kunstneriske og teknologiske verden af at stifte et brand har været en stor glæde og fornøjelse for hele Peter Jensen-teamet. Så det er med en smule tristhed, at vi deler denne nyhed. Samtidig er vi også meget begejstrede for at komme videre og se mod nye eventyr,” skriver brandet i en pressemeddelelse.

Opkøbet betyder, at Pastel World fremover vil drive Peter Jensen-brandet videre fra Korea, hvor de også har planer om at åbne nye butikker i danskerens navn. Selv vil Peter Jensen træde ud af virksomheden og fremover udelukkende følge med sideløbende på konsulent-basis sammen med sin forretningspartner og tidligere medejer Gerard Wilson.

I stedet vil Peter Jensen tage hul på et nyt kapitel i sin karriere og dedikere sin tid til den akademiske verden i USA. Han flytter til Atlanta, hvor han fra august tiltræder stillingen som Associate Chair of Fashion på Savannah College of Art og design – en rolle, der ikke er ukendt for den danske designer, der tidligere har undervist på Central Saint Martins, hvor han også selv tog sin kandidatgrad i sin tid.

Peter Jensen har med beslutningen om at sælge sit brand også valgt at donere store dele af sit designarkiv til forskellige kunst- og akademiske institutioner, heriblandt Designmuseum Danmark, Magasin du Nord Museum, Victoria & Albert Museum i London, London College of Fashion, Central St. Martins og Manchester Art Gallery.

“Vi kunne ikke have gjort det uden alle jer venlige mennesker, der har elsket os og sat pris på vores unikke vision. En oprigtig tak skal der lyde herfra,” afslutter Peter Jensen og Gerard Wilson.