Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Bestseller-ejer satser på bioteknologi

Anders Holch Povlsen har købt sig ind i det aarhusianske biotekstilfirma pond med ambitionen om at udbrede virksomhedens bæredygtige materialeinnovationer.
Anders Holch Povlsen har købt sig ind i det aarhusianske biotekstilfirma pond med ambitionen om at udbrede virksomhedens bæredygtige materialeinnovationer.

Anders Holch Povlsen og hans investeringsselskab, Brightfolk, har netop købt sig ind i biotekstilfirmaet pond. De specialiserer sig i udviklingen af biologisk nedbrydelige tekstiler, der på sigt skal kunne erstatte oliebaserede materialer som det hyppigt anvendte polyester.

Bestseller-ejerens investering falder fint sammen med koncernens rolle som strategisk partner til næste uges Copenhagen Fashion Summit, og kan således ses som endnu et led i Bestsellers bæredygtige ambitioner.

“Vi håber, at dette samarbejde kan gøre ponds visioner omkring bæredygtige materialeløsninger til virkelighed. Løsninger som vi håber kan blive overført til andre forretningsområder i HEARTLAND (det holdingselskab, der ejer Bestseller red.) – i særdeleshed Bestseller,” forklarer Lise Kaae, CEO for HEARTLAND i en pressemeddelelse.

Forventningerne er også store fra ponds side. De tror på, at deres teknologi kan være med til at minimere plastikudslippet i vores drikkevand samt udvikle materialers genanvendelighed – og sammen med et stort firma som HEARTLAND maksimerer de deres potentiale.

“Kombinationen af ponds teknologi og HEARTLANDS markedsindsigt- og adgang, giver os sammen muligheden for at gøre en stor og positiv forskel for miljøet,” siger Thomas Brorsen Pedersen, CEO og medstifter af pond, og fortsætter:

“Vi planlægger at begynde udviklingsarbejdet i Aarhusområdet snart. Partnerskabet med HEARTLAND gør det muligt for os at ekspandere hurtigt og udvikle vores forretning. Vi ser dette som det første skridt imod et bio-baseret materialesamfund.”

Pond håber desuden, at teknologien kan bredes ud til andre industrier såsom bil- og flyindustrierne og plastikemballageproduktion.