Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Nyt bæredygtigt tiltag fra Jack & Jones

Bestseller-ejede Jack & Jones har netop løftet sløret for deres mest bæredygtige denim til dato – deres såkaldte Low Impact Denim-kollektion.
Bestseller-ejede Jack & Jones har netop løftet sløret for deres mest bæredygtige denim til dato – deres såkaldte Low Impact Denim-kollektion.

Fremtidens denimproduktion skal ses i et holistisk perspektiv, hvor alle led – fra fibre til finish – er tænkt ind, mener danske Jack & Jones.

De har arbejdet med bæredygtigt denim igennem syv år, men sender i dag deres hidtil mest bæredygtige denimkollektion på markedet, og her er fokus rettet mod helhedsbilledet.

“Vi er dykket dybt ned i hver en detalje af denimproduktion med ét eneste fokus: at lave den mest bæredygtige denimkollektion til dato. Dette mål kræver en gennemsigtig værdikæde helt fra begyndelsen; fra sourcing af fibre, farvning af materialer til de overfladebehandlinger, der giver det ønskede look. Samtidig har vi ikke givet afkald på vores kerneværdier som er kvalitet, design og pasform,” fortæller Product Responsible for Jack & Jones Jeans Intelligence, Mikkel Albrektsen, i en pressemeddelelse.

Tre trin
Brandets tredelte fokus starter med fibrene og den nye materialekomposition til kollektionen består derfor af økologisk bomuld blandet med enten genanvendt bomuld, polyester eller lyocell, der er kemisk opløste træfibre. Det resulterer ifølge Jack & Jones i et langt mere bæredygtigt materiale end en konventionel denimblanding.

Dernæst sker farvningen af materialet i samarbejde med brandets mangeårige produktionspartner ORTA. De står bag fikseringsteknikken Indigo Flow, der blandt andet gør brug af rejeskaller til fiksering af farven, hvilket forkorter indfarvningsprocessen og dermed også mindsker vandforbruget med 55 procent sammenlignet med en konventionel denimfarvning.

Slutteligt gør Jack & Jones brug af nye og mindre forurenende metoder som Ozone, e-flow og laserbehandlinger i finish-delen, hvor de bruger 45 procent mindre vand og 50 procent mindre energi end tidligere. Hvert eneste par jeans’ miljøpåvirkning overvåges i øvrigt af Jeanologias Environmental Impact Measuring system, der er en software rettet specifikt mod den sidste del i tøjproduktionen.

“Vi er kommet langt i løbet af de seneste syv år, og vi hæver hele tiden barren for vores bæredygtige processer,” slutter Mikkel Albrektsen.

Den nye Low Impact Denim kollektion bliver sat til salg til august og består af fire par jeans i forskellige vaske.