Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Julie Fagerholt stopper i Heartmade

OPDATERET: Den danske designer, Julie Fagerholt, der i 20 år har stået bag brandet Julie Fagerholt Heartmade, har opsagt sin stilling per dags dato.
OPDATERET: Den danske designer, Julie Fagerholt, der i 20 år har stået bag brandet Julie Fagerholt Heartmade, har opsagt sin stilling per dags dato.

Kort før sin 50-års fødselsdag har Julie Fagerholt netop offenliggjort, at hun har valgt at træde tilbage som designer i Julie Fagerholt Heartmade. 

Mærket grundlagde hun i 1998 i et lille baghus i Pilestræde – samme adresse som det holder til på i dag. Fem år tidligere var hun blevet færdig som designer fra Danmarks Designskole, hvor hun var blevet optaget som bare 18-årig.

Hvor Julie Fagerholt oprindeligt fokuserede på eksklusive kjoler, bredte hun få år efter Heartmade ud til at dække en fuld garderobe, og i 2000 lancerede hun sin første ready-to-wear-kollektion, som hun vandt Alt for Damernes Guldknap for – en pris, hun vandt igen i 2010. I 2017 vandt hun en ELLE Style Award-pris i kategorien Årets Accessories-kollektion, og i år er hun nomineret i kategorien Årets Modedesigner.

Brandet er siden blevet udvidet med underlinjen Tagged by Bex, designet af Julie Fagerholts datter, Bex Fagerholt.

Julie Fagerholt Heartmade har siden 2011 været ejet af PBO Group, og Julie Fagerholt har således opsagt sin stilling per dags dato for at kunne gå ind i andre projekter.

Mogens Jørgensen, ejer og CEO i PBO Group ApS, udtaler i en kort pressemeddelelse sendt til FashionForum i dagene efter udmeldingen:

“Vi har haft seks et halvt år sammen med Julie, og ser tilbage på disse med meget glæde. Vi ønsker nu blot at koncentrere os om at forsætte den transformation og udvikling af Heartmade, som har budt på ubrudt vækst i hele perioden. Vi har en yderst veldreven virksomhed med meget kompetente kolleger, som sammen med det nye designteam er parate til at løfte Heartmade op på næste niveau udfra en klart defineret plan. Vi ønsker Julie og hendes familie alt godt i fremtiden.”