Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Udland

Hubert de Givenchy er gået bort

Den ikoniske franske Haute Couture-designer blev 91 år gammel.  
Den ikoniske franske Haute Couture-designer blev 91 år gammel.  

Manden der gjorde ‘the little black dress’ til noget nær en institution i modebranchen er død. 91-årige Hubert de Givenchy sov, ifølge sin partner Philippe Venet, stille ind i lørdags.

Hubert de Givenchy grundlagde i 1952 modehuset af samme navn, og er især kendt for sine designs til skuespiller og stilikon Audrey Hepburn, samt til Jackie Kennedy, som bar en Givenchy-kjole, da hendes mand, den amerikanske præsident John F. Kennedy, blev begravet i 1963.

Flere store designere har siden været i front for det LVMH-ejede modehus, heriblandt John Galliano, Alexander McQueen og den nye kreative direktør for Burberry, Riccardo Tisci, der agerede chefdesigner hos Givenchy fra 2005 til 2017.

“Jeg er utrolig trist over Hubert de Givenchys død. Han var blandt de designere, der slog Paris fast som modemetropol efter 1950, alt imens han skabte en unik æstetik for sit eget modehus. Både i prestigefyldte lange kjoler og ready-to-wear samlede Hubert de Givenchy to sjældne kvaliteter: at være innovativ og tidløs. Jeg sender min mest dybtfølte medfølelse til hans familie og alle, der kendte ham,” fortæller LVMH Groups bestyrelsesformand og CEO, Bernard Arnault, i en pressemeddelelse i dag.