Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Redress Design Award åbner for tilmeldinger

Den verdensomspændende bæredygtige designkonkurrence, EcoChic Design Award, har skiftet navn til Redress Design Award og åbner samtidig for ansøgninger til dette års udgave.
Den verdensomspændende bæredygtige designkonkurrence, EcoChic Design Award, har skiftet navn til Redress Design Award og åbner samtidig for ansøgninger til dette års udgave.

For ottende gang åbner Redress Design Award, tidligere kendt som EcoChic Design Award, for tilmeldinger til deres globale, bæredygtige talentkonkurrence. Konkurrencen faciliteres af miljø-NGO’en Redress og havde sidste år deltagelse af designere fra hele 46 forskellige lande, der alle arbejdede på at reducere tekstilspild og derved mindske industriens miljømæssige fodaftryk. Det fortæller Redress i en pressemeddelelse.

Danmark var i 2017 repræsenteret gennem KEA-studerende Marta Dolska, og når de 24 nye semifinalister offentliggøres den 17. april, er det forhåbentligt med yderligere dansk islæt – Redress ønsker nemlig at sætte mere fokus på skandinaviske talenter i en global kontekst.

Umiddelbart efter offentliggørelsen vil en jury, bestående af blandt andre Orsola de Castro fra Fashion Revolution og Queennie Yang, redaktør for Vogue International i Asien, skære feltet ned til ti designere. Vinderen offentliggøres til efteråret og får muligheden for at skabe en kollektion af upcyclede kreationer for konkurrencens søstermærke, The R Collective.

Sidste års vinder, britiske Kate Morris, har netop lanceret den kollektion, hun har arbejdet på siden september 2017.

”Denne oplevelse har bevist for mig, at kreativitet og kollaborative forretningsmodeller kan skabe stærke og holdbare løsninger på modebranchens spild. Tidligere havde jeg lyst til at løbe skrigende væk fra den ressourcespildende og forurenende modeverden, men efter min deltagelse i Redress Design Award er jeg nu endnu mere bevidst om min rolle i løsningen af de problemer, der er derude,” fortæller hun i pressemeddelelsen.

Kate Morris’ kollektion vil være til salg på The R Collectives hjemmeside samt i det asiatiske stormagasin Lane Crawford fra marts 2018 – et meget bevidst tiltag for Redress, der har en ambition om at hjælpe de deltagende designere med at bryde igennem den kommercielle mur.

”Redress har skabt en værdifuld platform til at understøtte vores støt voksende netværk af Redress Design Award alumner, som ligesom Kate prioriterer bæredygtighed højt i deres designvirke og som dermed kan fodre det voksende segment af miljøbevidste forbrugere. Disse designere er en del af det ændrede modelandskab, og vi er engagerede i at muliggøre deres succes,” supplerer stifter af Redress, Christina Dean.

Konkurrencen er åben for ansøgninger indtil den 13. marts 2018, og alle designere der har mindre end tre års brancheerfaring kan ansøge. Se mere her.