Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Kering lancerer gratis kursus i bæredygtig mode

Luksuskoncernen har i samarbejde med London College of Fashion skabt verdens første gratis og åbne onlinekursus i bæredygtig mode med henblik på at fremskynde branchens grønne omstilling.
Luksuskoncernen har i samarbejde med London College of Fashion skabt verdens første gratis og åbne onlinekursus i bæredygtig mode med henblik på at fremskynde branchens grønne omstilling.

Det nye onlinekursus, som Kering og London College of Fashion er gået sammen om at udvikle, har til formål at bidrage med løsninger til, hvordan man kommer modebranchens stadigt omfattende bæredygtige udfordringer til livs. Kurset, der har fået navnet Fashion and Sustainability: Understanding Luxury Fashion in a Changing World, henvender sig til alle i branchen – både designere, studerende, brands og alle andre interesserede i ønsket om at klæde hinanden bedre på til at imødekomme luksusindustriens fremtidige grønne omstilling. Det skriver Kering i en pressemeddelelse.

”Hos Kering mener vi, at skiftet til en mere bæredygtig og innovativ lukussektor i modebranchen ikke blot er en nødvendighed i en verden af begrænsede ressourcer, men lige så meget en guldmine af muligheder,” fortæller François-Henri Pinault, Kerings bestyrelsesformand og administrerende direktør, i pressemeddelelsen.

Også professor Frances Corner, Head of London College of Fashion, mener, at det er et vigtigt initiativ i ønsket om at stå sammen i branchen, når det kommer til en fremtidig bæredygtig omstilling.

”Dette er betydeligt, fordi det signalerer et inderligt ønske om og en forpligtelse til at vidensdele fra industrien. Kun ved samarbejde og deling af erfaringer kan vi gå de udfordringer, vi står overfor, i møde. Man er ofte overvældet eller usikker på, hvad bæredygtighed betyder i vores industri, og man føler sig ofte magtesløs, fordi der ikke findes nogen universel løsning. Men dette kursus har til formål at klæde både fremadstormende og etablerede modepersonligheder på og hjælpe dem med at udvikle deres egne principper,” supplerer hun.

Kurset er sammensat af undervisere på London College of Fashion samt bæredygtighedseksperter fra Kering og vil i løbet af de seks uger, det varer, blande en teoretisk tilgang med mere praktiske opgaver i forbindelse med forskellige industri-cases. Undervisningen vil bestå af film, podcasts og diskussioner og kan følges både via mobil, tablet og computer.

Der er allerede nu åbnet for registrering til det første kursus, der løber af stablen den 9. april 2018. Læs mere her.