Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Pilgrim opruster i ledelsen efter negativt regnskab

Den danske smykkevirksomhed fremlægger røde tal på bundlinjen men satser på at vende skuden med ansættelsen af tidligere Hummel-direktør Søren Schriver.
Den danske smykkevirksomhed fremlægger røde tal på bundlinjen men satser på at vende skuden med ansættelsen af tidligere Hummel-direktør Søren Schriver.

Det danske smykkebrand Pilgrim har netop fremlagt et regnskab for 2017, der vidner om en økonomisk udfordret virksomhed. Regnskabet viser nemlig, at på trods af en stigning i omsætningen fra 143 millioner kroner til 157 millioner kroner, kommer Pilgrim ud af det forgangne år med et underskud på 8 millioner kroner. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Ifølge CEO Annemette Markvad skyldes underskuddet især, at Pilgrim i løbet af 2017 investerede massivt i digital udvikling, ligesom at de brugte mange ressourcer på at vækste i Tyskland, Sverige, England og Canada. Regnskabet vækker derfor ærgrelse i ledelsen men bliver også vendt til motivation til at forvandle de røde tal til sorte af slagsen i 2018.

”Vi havde selvfølgelig gerne set, at investeringerne allerede var slået igennem på bundlinjen i år. Men her må vi væbne os med lidt tålmodighed,” udtaler Annemette Markvad om årets resultat i pressemeddelelsen.

Ifølge hende er det især Pilgrims butikker, der sørger for den positive fremgang i omsætningen, hvorfor virksomheden i regnskabsåret har udvidet med to selvstændige butikker i Hamborg samt åbnet mere end 70 shop-in-shops i det øvrige Europa.

Nyt ansigt i bestyrelsen
På trods af underskud har Pilgrim desuden valgt at opruste ledelsen med henblik på at vende skuden og sikre fremtidig vækst, især på internationalt niveau. I den forbindelse er den tidligere Hummel-direktør Søren Schriver blevet hentet ind som både konsulent og nyt bestyrelsesmedlem i virksomheden.

”Søren Schriver har over 20 års erfaring med at drive en virksomhed med produktion af mærkevarer, salg og butikker i hele verden. Og det, at Søren derudover også vil hjælpe til på konsulentbasis, er den helt rigtige løsning for os på den videre rejse, vi skal ud på de kommende år, hvor vi skal sikre en stabil og langsigtet vækst,” fortsætter Annemette Markvad.

Søren Schriver har mange års erfaring i branchen, hovedsagligt gennem sine 24 års ansættelse i Hummel, hvor han senest agerede administrerende direktør – et samarbejde, der fik en brat afslutning i februar 2017 på grund af alvorlige uoverensstemmelser med Stadil-familien. Siden har han søgt nye græsgange, blandt andet som bestyrelsesmedlem i Lakrids by Johan Bülow og nu også i Pilgrim. For Annemette Markvad har Søren Schrivers fortid hos Hummel ikke haft betydning for hans fremtidige rolle hos smykkevirksomheden.

”Slet ikke. Jeg har fulgt ham i mange år og ved hvor dygtig en drift og internationaliseringsmand, han har været for Hummel. Så da lejligheden bød sig, ringede jeg for at bede om hjælp,” siger hun til Børsen i forbindelse med offentliggørelsen af det nye bestyrelsesmedlem.

Også Søren Schriver selv forudser et godt fremadrettet samarbejde med Pilgrim.

”Pilgrim er et enormt interessant selskab. For mig at se ligger der et kæmpe potentiale, som jeg ikke kunne sige nej til at være med til at udfolde. Der er søsat en masse spændende projekter i løbet af det forgangne år, som jeg glæder mig til at være med til at hjælpe sikkert i land og udvikle videre på,” afslutter han i pressemeddelelsen.