Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Kalender

Copenhagen Fashion Film stiller skarpt på filmtalenter

Skandinaviens største modefilmfestival, Copenhagen Fashion Film, løber i denne uge af stablen og byder udover filmvisninger på både paneldebatter og en talentkonkurrence.
Skandinaviens største modefilmfestival, Copenhagen Fashion Film, løber i denne uge af stablen og byder udover filmvisninger på både paneldebatter og en talentkonkurrence.

Vanen tro samler Copenhagen Fashion Film det bedste indenfor mode og film – denne gang fra den 8. til den 10. februar. Dette års festival har temaet The People of Fashion og har fokus på personligheder, der har haft særlig kulturel indflydelse gennem tiden – herunder også i modeverdenen.

Omdrejningspunktet for festivalen er den kortfilmskonkurrence som Copenhagen Fashion Film i en årrække har afholdt. Konkurrencen, der har fokus på international og nordisk talentudvikling indenfor feltet modekortfilm, giver fremtidens filmskabere mulighed for at dyste om priserne Bedste Internationale Modekortfilm, Bedste Nordiske Talent, Bedste Idé og Bedste Budskab, foruden den nye kategori Magasinprisen, hvor vinderen vil modtage både faglig og økonomisk støtte til at skabe en modekortfilm for Magasin.

Udover kortfilmskonkurrencen, kan man i løbet af den tre-dage lange filmfestival blandt andet opleve en ny dokumentar om det ikoniske belgiske modehus Maison Margiela med navnet We Margiela, film med fokus på 90ernes supermodeller samt visning af kultfilmen Vamp med Grace Jones på rollelisten.

Programmet består yderligere af en særvisning af filmprojekter af designtalenter fra Kunstakademiets Designskole, som også vil fortælle om brugen af filmmediet som del af deres kreative virke.

Derudover vil festivalen byde på en paneldebat mellem moderator Niccoló Montarini og konkurrencens jurymedlemmer David McGovern, Asger Juel Larsen og Raquel Counciro i Cinematekets Bio Asta. Her vil de snakke om programmets forskellige filmvisninger, modefilmens tilstand og fremtidsmuligheder og selvfølgelig fokusere på de deltagende talenter i kortfilmskonkurrencen.

”Festivalen i år er komprimeret til færre dage, da vi følte det var nødvendigt at samle festivalen mere. Det har dog ikke gjort vores program mindre, som nok er et af de største og mest ambitiøse. Jeg glæder mig til at byde publikum velkommen til dette års fejring af ikoner og det bedste inden for modekortfilm,” siger Ditte Marie Lund, leder af Copenhagen Fashion Film, i en pressemeddelelse.

Copenhagen Fashion Film skydes i gang med et event i Le Fix i dag klokken 17 og afsluttes med en prisfest iCinemateket lørdag d. 10. februar 2018.

Under hele festivalperioden vil det desuden være muligt at se alle de udvalgte film i Magasin på Kongens Nytorv, i Le Fix store samt i Cinemateket. Se hele programmet her.