Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Sæsonens showaktuelle: Den erfarne

Fashion Forum har spurgt tre showaktuelle brands, der befinder sig forskellige steder i deres karriere, hvad modeugen betyder for dem. Læs Freya Dalsjøs svar her.
Fashion Forum har spurgt tre showaktuelle brands, der befinder sig forskellige steder i deres karriere, hvad modeugen betyder for dem. Læs Freya Dalsjøs svar her.

Freya Dalsjø er efterhånden en etableret del af Copenhagen Fashion Week og har efter sit stærke debutshow i 2012 udfordret publikum med sine kreative og internationale showformater igen og igen. Denne sæson er hun vanen tro at finde i Copenhagen Fashion Weeks officielle showkalender.

Modeugen og medfølgende show betyder meget for den efterhånden erfarne designer, da det er her, hun kan udleve den idé, der ligger til grund for en ny kollektion. Målet er at skabe en helstøbt oplevelse, der gør indtryk på folk – og så prøver hun også selv at nyde processen, til trods for travlheden forbundet med at planlægge og afholde et arrangement af den kaliber.

Hvorfor har du valgt at afholde show til Copenhagen Fashion Week igen?
Jeg er modedesigner. Det er jo det, vi gør og elsker. Det er finalen, det er et rush.

Hvad kan man forvente af dit kommende show?
Jeg håber, at det bliver en oplevelse, der sætter sig i folk. Vi har arbejdet på at skabe en helstøbt historie, både via lokation, hvad vi serverer, musikken og så videre. Vi prøver at skabe en balance. Alle elementer har en rolle at spille i det endelige udtryk.

Hvilke forberedelser ligger der forud for et show?
Vi er et lille team, der laver al produktion selv. Vi har ikke hyret nogen udefra. Så vores mål er, at det bliver nærværende, personligt og ærligt. Det er både det fede men også udfordringen at skulle balancere tiden og samtidig nå at nyde det.

Hvad håber du på at få ud af showet?
Hvis vi er entusiastiske omkring det, vi har præsenteret, er det en succes. Vi er vores egne største kritikere, så hvis vi selv kan sige, at vi er nået tilfredsstillende i mål med det, vi har planlagt, så er det hele værd.

Hvordan gør du brug af den øvrige modeuge?
Messen i København repræsenterer starten på en ny sæson. Det er en videreudvikling af det kæmpe arbejde, vi har lagt i showet. Og så er København den første modeuge for os, inden vi tager videre rundt i verden og viser kollektionen.