Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Modeuge

Internationalt modeshow gæster CFW

Copenhagen Fashion Week er ikke kun forbeholdt danske eller nordiske brands, men tiltrækker også store internationale navne. Denne sæson kan du opleve hollandske Viktor&Rolf i samarbejde med Zalando.
Copenhagen Fashion Week er ikke kun forbeholdt danske eller nordiske brands, men tiltrækker også store internationale navne. Denne sæson kan du opleve hollandske Viktor&Rolf i samarbejde med Zalando.

Copenhagen Fashion Week er vanen tro god for en spækket modeuge-kalender, fyldt med både nye talenter, erfarne designere og denne sæson også en international debut i København. Som opvarmning til det officielle program inviterer den tyske onlinegigant Zalando til VIKTOR&ROLF FOR ZALANDO RE:CYCLE SS18 – et show, hvor den capsule kollektion, som de har skabt i samarbejde med den anerkendte hollandske designerduo, Viktor&Rolf, skal præsenteres for første gang.

Showet, der er lavet som en videreføring af Viktor&Rolfs seneste Haute Couture-kollektioner, er henvendt direkte til slutforbrugeren og løber af stablen mandag i modeugen på Nobis Hotel i København.

”At åbne op for og demokratisere modeverdenen for vores kunder er en vigtig del af vores strategi. Tidligere sæsoner har vi været vært for flere kundeevents, såsom Zalando Trend Show og Zalando Studios. Denne gang vil vi tage skridtet videre og invitere vores kunder til at opleve det samme show og i det samme setup som presse og influencere,” fortæller Kenneth Melchior, General Manager Nordic i Zalando.

Det er altså ikke første gang, at Kenneth Melchior og Zalando stifter bekendtskab med den københavnske modeuge – sidste sæson, i august 2017, var de to parter gået sammen om Zalando Studios x Copenhagen Fashion Week, hvor besøgende, foruden paneldebatter og trend-talks, også kunne opleve en bid af den officielle showkalender via CFWs talentscene. Formålet var dengang at bringe den lukkede del af modeugen tættere på forbrugeren, hvilket det stadig er den dag i dag.

”Copenhagen Fashion Week er en rigtig god platform for os i ønsket om at komme tættere på kunden på et tidspunkt, hvor moden er i højsædet. Det er vigtigt for os at være lokalt til stede og henvende os direkte til de nordiske forbrugere, og det kan modeugen i København hjælpe os med,” fortsætter han.

Et bæredygtigt fokus
Udover at have sat sig for øje at gøre mode mere tilgængeligt for forbrugerne, er der også en anden vigtig dagsorden på tapetet hos Zalando i forbindelse med deres samarbejde med Viktor&Rolf. Initiativet har for første gang også til formål at sætte fokus på bæredygtighed og genanvendelse. Foruden at være tro mod Viktor&Rolfs æstetiske univers, har de nemlig også sat sig for at skabe designs med brug af overskydende materialer og tekstiler fra Zalandos lagre.

”Bæredygtighed er en rigtigt vigtig agenda lige nu og noget, som vi arbejder på at sætte mere fokus på. Viktor&Rolf går utrolig meget op i bæredygtighed og så giver det rigtig god mening for dem at vælge København og Danmark, da det er et emne, der allerede er meget fokus på i Norden,” siger Kenneth Melchior videre.

Håbet er, at showet både kan være med til at give besøgende en god oplevelse og et øget fokus på grøn mode, samtidig med at den specifikke kollektion promoveres og opnår gode salgstal på Zalandos platform. For Viktor&Rolf selv har det været en velkommen udfordring at designe en kollektion med fokus på genanvendelighed – et område, designerne i forvejen har meget fokus på.

”Det var sjovt at give ny mening til allerede eksisterende items gennem forskellige teknikker. At kunne skabe noget smukt ud fra gamle items, der var blevet efterladt, giver mening for os i dag med alle de miljømæssige problemer. Vi har ikke svarene på det hele, men vi vil gerne inspirere alle til at starte et sted,” udtaler brandet i en pressemeddelelse.

VIKTOR&ROLF FOR ZALANDO RE:CYCLE SS18 finder sted den 29. januar 2018, hvorefter de forskellige designs vil blive fotograferet af modefotograf Signe Vilstrup og udstillet på Højbro Plads den 30. januar. Selve kollektionen kommer til salg eksklusivt på Zalando.com fra 1. februar. Find mere info om showet samt billetter her.