Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Bæredygtigt materialebibliotek genåbner

Den 19. januar 2018 åbner stifter af Closed Loop, Suzi Christoffersen, igen dørene til The Fabric Source, Nordens største bæredygtige materialebibliotek, efter at have overtaget det fra Danish Fashion Institute.
Den 19. januar 2018 åbner stifter af Closed Loop, Suzi Christoffersen, igen dørene til The Fabric Source, Nordens største bæredygtige materialebibliotek, efter at have overtaget det fra Danish Fashion Institute.

Konsulentvirksomheden Closed Loop overtog i november 2017 Nordens største bæredygtige materialebibliotek, The Fabric Source, fra Danish Fashion Institute. Fremover vil de stå for at drive og administrere biblioteket fra virksomhedens nye lokaler på Nørrebro, hvor besøgende kan få adgang til op imod 2000 forskellige, bæredygtige tekstiler, repræsenteret af mere end 200 forskellige leverandører. The Fabric Source bliver desuden løbende opdateret med de nyeste og mest innovative løsninger.

Stifter af Closed Loop, Suzi Christoffersen, har flere års erfaring med The Fabric Source, der daterer tilbage til 2013, hvor det blev startet som et 2-årigt projekt af Danish Fashion Institute (DAFI) og Nordic Initiative, Clean and Ethical (NICE) med tilskud fra Erhvervsstyrelsens Grøn Omstillingsfond. Gennem sin rolle som projektleder for initiativet, har hun været med til at skabe en samlet database for designere og indkøbere, der kan hente viden om, hvor og hvordan de kan producere mere bæredygtigt.

I 2015 sprang Suzi Christoffersen ud som selvstændig konsulent, men har løbende fortsat indsatsen i materialebiblioteket – et koncept, som hun nu er klar til at overtage helt, så den danske mode- og tekstilbranche fortsat har adgang til bæredygtige materialer.

”Bæredygtighed er et vidt begreb, og det kan være svært at vide, hvor man skal begynde processen, hvis man ønsker et mere bæredygtigt produkt. The Fabric Source er et lettilgængeligt sted, hvor det er muligt at se og mærke et udvalg af bæredygtige metervarer,” fortæller hun og uddyber:

”Modebranchen er enormt ressourceforbrugende og forurenende, og hvis vi skal mindske belastningen på miljøet, er branchen nødt til i højere grad at træffe bæredygtige valg. Op mod 60 procent af tekstilprodukters miljømæssige aftryk kan sammenkædes med valg af materiale, derfor giver det rigtig god mening, at vi starter dér.”

Et godt fundament
Ifølge Closed Loop, kan et skift til bæredygtige tekstiler være både vand- og energibesparende. En nylig rapport fra Textile Exchange viser, at økologisk bomuldsproduktion kan give en vandbesparelse på helt op til 91 procent og en mulig reduktion af CO2-udledning på helt op til 46 procent.

Af denne grund er det vigtigt at skabe det bedst mulige fundament hos mode- og tekstilvirksomheder til fremover at tage de bæredygtige valg, mener Suzi Christoffersen. Derfor har hun i forbindelse med den nylige overtagelse haft fokus på at vidensoptimere, således at besøgende tilbydes den bedst mulige rådgivning.

”Mode- og tekstilindustrien er utrolig kompleks med utallige produktionsled, og det kan være svært at navigere i. Derfor har det været vigtigt for os at udbygge konceptet omkring The Fabric Source, så vi fremover kan tilbyde rådgivning til hele designprocessen, fremvise de nyeste bæredygtige materialer og videreformidle partier af bæredygtige deadstock materialer til brands med behov for små minimums,” tilføjer Suzi Christoffersen.

Tidligere har Danish Fashion Institute stået for den daglige drift og lagt fysiske lokaler til The Fabric Source. Ifølge Jonas Eder Hansen, Chief Content Officer hos DAFI, er Suzi Christoffersen og Closed Loop den helt rette overtager af materialebiblioteket:

“Eftersom bibliotekets fornemmeste opgave er at kunne inspirere brugerne med nye, spændende metervarer, så skal lokalerne hertil altså også være i orden. Det bliver de i Closed Loops nye lokaler og med Suzi ved roret føres al akkumuleret viden siden bibliotekets start kyndigt videre,” siger han, hvortil Suzi Christoffersen supplerer:

”Jeg er meget taknemmelig for, at DAFI har givet mig mulighed for at videreføre The Fabric Source. Det er et vigtigt projekt, tal og statistikker indikerer, at klimaforandringerne ikke bliver mindre, så alle projekter der kan bidrage til at mindske vores klimamæssige fodaftryk, har ekstrem stor relevans.”

Closed Loop fejrer genåbningen af The Fabric Source den 19. januar i virksomhedens nye kontor i Ryesgade. Tilmelding til åbningsreceptionen kan ske på contact@closed-loop.dk.