Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Studerende bliver sat i spidsen for FN-målsætninger

Youth Fashion Summit og FN Global Compact inviterer 100 studerende til at være med til at sikre en mere bæredygtig fremtid for modebranchen.
Youth Fashion Summit og FN Global Compact inviterer 100 studerende til at være med til at sikre en mere bæredygtig fremtid for modebranchen.

Youth Fashion Summit har netop indgået et strategisk partnerskab med FN Global Compact, for at aktivere modestuderende i kampen mod en mere bæredygtig industri.

Youth Fashion Summit har været en integreret del af Copenhagen Fashion Summit siden begyndelsen, og er et samarbejde imellem Global Fashion Agenda og Københavns Erhvervsakademi (KEA).

Det nye samarbejde udmunder i et toårigt projekt, hvor de 100 mest talentfulde modestuderende fra hele verden skal lave et rammeforslag til modeindustrien for, hvordan man skal møde FNs bæredygtighedsmål, særligt nummer tre, ’Sundhed og Trivsel’ og nummer fem, ’Ligestilling mellem kønnene’.

Projektet er inddelt i to faser. Den første fase begynder i marts 2018, og er bygget op omkring webinars, som de studerende skal deltage i. Her bliver de præsenteret for en række arbejdsredskaber og praktiske eksempler, der skal hjælpe dem på vej til at udforme konkrete løsningsforslag til, hvordan modebranchen bedst honorerer de to bæredygtighedsmål, der er i fokus. Det hele kulminerer i den årlige Youth Fashion Summit, hvor de studerende skal præsentere deres arbejde for modeindustriens beslutningstagere under Copenhagen Fashion Summit 2018.

”Jeg er meget spændt på udfaldet af den udfordring, vi stiller de studerende med bæredygtighedsmål tre og fem. Branchens potentiale – som trendsættere, arbejdsgivere og leverandører ­­– er kæmpestort, når det kommer til forbedre sundhed og sikkerhed samt give kvinder og piger en stemme. Jeg håber, at de studerende vil udfordre os til at tænke i nye og dristige muligheder for, hvordan modeindustrien kan bidrage på disse punkter,” siger Lise Kingo, CEO for FNs Global Compact-program.

Fase to fortsætter efter Copenhagen Fashion Summit og ind i 2019, hvor de samme studerende skal arbejde sammen med internationale modevirksomheder om at implementere konkrete tiltag hos virksomhederne for på den måde at sikre den størst mulige samfundsmæssige betydning.

Som studerende skal man ansøge om at blive optaget i projektet. Læs mere her.