Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi, Udland

Ganni skal sælges for en halv milliard kroner

Ganni står til at blive opkøbt af den amerikanske kapitalfond L Catterton, der vil betale 500 millioner kroner for virksomheden, forlyder det.
Ganni står til at blive opkøbt af den amerikanske kapitalfond L Catterton, der vil betale 500 millioner kroner for virksomheden, forlyder det.

Allerede i juli 2017 begyndte spekulationerne om Ganni skulle sælges, da det kom frem, at brandet havde hyret PWCs corporate finance-afdeling til at undersøge mulighederne for et helt eller delvist opkøb af virksomheden – et opkøb, der nu ser ud til at blive en realitet.

Det amerikanske kapitalfond L Catterton, der i november købte 20 procent af det ditto danske foretagende Lagkagehuset, står til at købe Ganni for lige godt en halv milliard danske kroner. Det skriver Børsen, som hverken har kunne få en kommentar fra Gannis CEO Nicolaj Reffstrup eller bestyrelsesformand, Michael Brandt. Heller ikke PWT eller L Catterton vil kommentere på det forestående opkøb.

Ganni blev stiftet af blandt andre Frans Truelsen i 2000, men blev i 2009 overtaget af duoen Ditte Reffstrup og Nicolaj Reffstrup, som lige nu sidder på 64 procent af aktierne. De resterende ejes af René André Dyhring Mikkelsen, der er økonomidirektør.

Ifølge Børsen vil Ditte og Nicolaj Reffstrup dog selv beholde en mindre del af virksomheden i forbindelse med det kommende salg. De vil fremover eje 40 procent, René André Dyhring Mikkelsen vil beholde 10 procent, hvorfor L Catterton står til at overtage majoriteten i modevirksomheden.

At kapitalfonden står til at betale 500 millioner kroner for Ganni, vidner om den medvind, som brandet har været i de seneste år. I dag sælges deres varer butikker over det meste af verden, ligesom de driver 18 konceptbutikker i både Danmark, Norge og Sverige.

Gannis årsregnskab for sidste år afslørede også en virksomhed i vækst. Bruttofortjenesten lå på mere end 55 millioner kroner, hvilket var over en fordobling set over en firårig periode. Ifølge Børsen er Gannis driftsindtjening endnu en gang eksploderet til knap det tredoble i år.

L Catterton har hovedkvarter i Greenwich, Connecticut, og specialiserer sig i investeringer inden for især forbrugsvarer.