Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

G-Star gør sin denimviden open source

Det hollandske brand er stålsatte på at gøre denimproduktion mere miljøansvarlig og har derfor gjort deres nye metoder og teknikker tilgængelige for alle i branchen.
Det hollandske brand er stålsatte på at gøre denimproduktion mere miljøansvarlig og har derfor gjort deres nye metoder og teknikker tilgængelige for alle i branchen.

G-Star har netop taget niveauet for bæredygtig denim til helt nye højder, med lanceringen af deres reneste produkt nogensinde. Det hollandske brand er klar med en ny jeansmodel, der er lavet af verdens første Cradle to Cradle Gold Level-certificeret denimmateriale. Derudover er de lavet i 100 procent økologisk bomuld, som er dyrket uden syntetisk gødning eller giftige kemikalier. Det skriver Fashion United.

”Næsten alle har et par jeans i deres garderobe. Som en nøglespiller på markedet tager G-Star Raw ansvar for at lede eksemplet og for at promovere innovative løsninger inden for bæredygtig denim,” lyder det fra Frouke Bruinsma, Corporate Responsibility Director hos G-Star Raw, ifølge Fashion United.

De nye jeans er lavet i samarbejde med Dystar, Artistic Milliners og Saitex, som hver især har bidraget med ekspertise inden for de forskellige faser af denimproduktion.

Med hjælp fra med Dystar og Artistic Milliners har G-Star formået at skabe den reneste og mest vandbesparende indigo indfarvningsteknologi nogensinde. Denne bruger 70 procent mindre kemikalier, ingen salte og producerer ikke noget biprodukt i hverken reduktions- eller indfarvningsprocessen.

Derudover har G-Star arbejdet sammen med sin mangeårige produktionspartner Saitex. Sammen har de udviklet en metode, der gør at 98 procent af det anvendte vand genanvendes, mens de resterende 2 procent fordampes, sådan at intet vand går til spilde eller skader miljøet. Ligeledes har de erstattet alle nitter, knapper og lynlåse med miljøvenlige af slagsen, som nemt kan fjernes inden fremtidig materialegenanvendelse.

Men det er ikke alt. Samtlige opfindelser, metoder og teknikker, som G-Star har benyttet til deres nye jeans, er til fri inspiration for andre brands via deres Fashion Positive Materials Library.

“Vores nye denimmateriale og revolutionerende indfarvningsproces vil blive tilgængelig for resten af industrien. Vi vil gerne invitere andre til at stå sammen med os i kampen mod en renere og mere etisk denimproduktion,” siger Frouke Bruinsma videre.

De nye G-Star-jeans og medfølgende denimjakke, vil blive en del af brandets SS18-kollektion og lanceres i butikker samt online fra februar 2018.