Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Ivan Grundahl fremlægger underskud

Det danske modehus har foretaget store interne investeringer det sidste halvandet år, og det viser sig nu i deres netop fremlagte regnskab.
Det danske modehus har foretaget store interne investeringer det sidste halvandet år, og det viser sig nu i deres netop fremlagte regnskab.

Meget vand er løbet under broen, siden Ivan Grundahls pludselige bortgang i maj sidste år. Dette medførte et generationsskifte i virksomheden af samme navn, der i dag har designerens søn Oliver Grundahl siddende ved roret.

Han har det sidste halvandet år foretaget omfattende omstruktureringer i brandet, heriblandt med ansættelsen af en ny kreativ direktør i form af designer Roy Krejberg, der blev hentet ind til posten i august sidste år. Med en baggrund som tidligere kreativ direktør for Kenzo Homme og som ejer af eget modehus i Paris ved navn Peachoo-Krejberg, blev han udvalgt som personen, der skulle videreføre Ivan Grundahls mangeårige og ikoniske brand-DNA.

Alligevel har de pludselige forandringer og nødvendige omstruktureringer ikke været uden konsekvenser for virksomheden, hvis nyeste årsregnskab bærer bræg af store interne investeringer i Ivan Grundahl A/S. Det viser modehusets netop fremlagte regnskab for perioden 2016/17, hvoraf det fremgår, at virksomheden har et underskud på 3,6 millioner kroner, modsat et overskud på 513.000 året før.

Ifølge ledelsen, er regnskabet et resultat af adskillelige nye tiltag, som er foretaget siden Ivan Grundahl bortgang. Det gælder blandt andet omkostninger og investeringer til opretholdelse af selskabets brand, design og produktionsaktiviteter, som har haft en mere eller mindre forventet negativ påvirkning på selskabets aktiviteter.

Herunder fremgår det blandt andet af regnskabet, at virksomheden har øget sine personaleomkostninger fra 2,9 millioner kroner til lidt over 4 millioner kroner, grundet ansættelsen af flere nye medarbejdere såvel som investeringen i en ny kreativ direktør.

Hos Ivan Grundahl forventer man dog, at de sidste halvandet års investeringer vil give positive resultater allerede i det kommende regnskabsår 2017/18. Ligesom der i regnskabet står, at moderselskabet, Ivan Grundahl Holding ApS, har afgivet støtteerklæring til sikring af brandets løbende kapitalberedskab frem til den 30. november næste år, samt at de i forbindelse med regnskabsårets udløb har tilført virksomheden et lån på én million kroner – en kapitalindsprøjtning, som af ledelsen vurderes som værende tilstrækkelig til at sikre Ivan Grundahls drift fremadrettet.