Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

RAINS snydt af forretningspartner

Den danske virksomhed troede, at de havde lavet en aftale med dansk distributør om at sælge til endnu uindtagede markeder. I stedet endte regnjakker og tasker til Black Friday i Bilka og Føtex.
Den danske virksomhed troede, at de havde lavet en aftale med dansk distributør om at sælge til endnu uindtagede markeder. I stedet endte regnjakker og tasker til Black Friday i Bilka og Føtex.

RAINS følger sig snydt på det groveste. Et samarbejde med en ny distributør, der omfattede forretningsplaner, kundegruppe og budgetter, har vist sig at være et skalkeskjul for i virkeligheden at sælge et parti regnjakker og tasker videre til Bilka og Føtex, hvor de i disse timer bliver solgt til halv pris som et Black Friday-tilbud.

”Intentionen var at etablere RAINS på nye fjernmarkeder, men i stedet har der været tale om et omfattende skuespil. Vi er ikke bekendt med Dansk Supermarkeds fulde rolle i den her sag. Deres eneste svar på vores henvendelser var: ’jeres advokat kan kontakte vores advokat’,” siger RAINS-direktør, Jan Stig Andersen.

Dansk Supermarked Groups kommunikationskonsulent, Kasper Reggelsen, skriver i en e-mail, at parallelimport er almindelig praksis i koncernen, og at en dansk advokat altid bekræfter, at papirsporet igennem alle led er på plads.

”Vi har købt Rains-produkter på helt normal og legal vis hos en dansk leverandør, alene med ønsket om at sælge mærkevareprodukter til skarpe priser. Visse mærkevareproducenter ønsker imidlertid ikke, at deres varer sælges til mere konkurrencedygtige priser. Men vi er glade for at se, at vores kunder reagerer meget positivt og glæder sig til, at vi sælger til superattraktive priser på Black Friday,” siger Kasper Reggelsen og fortsætter:

”Det undrer os dog, at Rains ligefrem ønsker at begrænse os i at give vores kunder et godt tilbud. Man kan spekulere i motivet herfor, men det er desværre ikke første gang, at en virksomhed griber en lejlighed til at øge deres eget kendskab gennem en forfejlet kritik af helt regulære og gode tilbud, i dette tilfælde i Føtex og Bilka.”

Han skriver ligeledes, at RAINS ikke har forelagt Dansk Supermarked Group et ønske om at tilbagekøbe partiet.

Foruden at RAINS er meget ærgerlige over at se sine produkter i Bilka og Føtex, har virksomheden også været nødt til at kontakte alle sine wholesale-kunder, for at fortælle dem om situationen.

”Alle har heldigvis haft stor forståelse for situationen og tilkendegivet, at det ikke kommer til at påvirke fremtidige samarbejder,” fortæller Jan Stig Andersen.

RAINS håber at kunne købe størstedelen af produkter tilbage ved at tage ud i landets Bilka- og Føtex-forretninger. Hverken Rains eller Dansk Supermarked har ønsket at uddybe, hvem den omtalte distributør er. Ligeledes fremgår det hos DM&T, at Dansk Supermarked Group ikke har foretaget sig noget ulovligt, men at det er distributøren, der har begået kontraktbrud.