Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Skal din virksomhed miljømærkes?

Så kan man søge om tilskud til konsulenthjælp og for danske modebrands er der op til 99.000 kroner at hente fra Miljøstyrelsen.
Så kan man søge om tilskud til konsulenthjælp og for danske modebrands er der op til 99.000 kroner at hente fra Miljøstyrelsen.

Miljøstyrelsen ønsker, at flere danske virksomheder får konkret erfaring med miljømærkning, og de miljømæssige og markedsmæssige fordele, der følger med et miljømærke. Derfor er der en pulje med en million kroner øremærket til blandt andet beklædning og tekstiler, hvor danske virksomheder kan ansøge om tilskud til at miljømærke deres produkter med Svanemærket eller EU Blomsten. Det skriver Styrelsen på sin hjemmeside.

Dette er særlig relevant for modevirksomheder, som gerne vil undersøge om nogle af de mest genkendelige certificeringer i Norden og Europa, kan være noget for dem og deres produkter. Man kan søge om op til 99.000 kroner per virksomhed. Pengene kan bruges til at få en konsulent til at hjælpe med, hvordan virksomheden kan bruge miljømærkningerne til sine produkter.

Herhjemme har Henriette Pieszak som det første danske deminbrand fået både EU Blomsten og Svanemærket til sin nyeste satsning, brandet Tomorrow. Om det arbejde sagde hun til Fashion Forum i sidste uge:

”Vi har arbejdet med Svanemærkningen og EU-blomsten i en lang periode. De processer, der indgår i produktionen af de miljømærkede varer, adskiller sig så meget fra den ordinære produktcyklus, at det ganske enkelt giver mere mening at skille denne del ud i en selvstændig enhed. Hver enkelt design skal igennem certificeringsprocessen, før den kan sættes i produktion, og det gentager sig hver eneste sæson med hver enkelt kollektion.”

Ansøgningsfristen er den 11. december 2017 klokken 12.00, og du kan læse mere om, hvilken produktgruppe du kan ansøge og betingelserne her for på Miljøstyrelsen hjemmeside, her.