Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Gratis oplæg om CSR i leverandørkæden

Den 16. og 29. november inviterer Dansk Mode & Textil og Sustainable Business Advice til eftermiddagsarrangement om ansvarlig leverandørstyring i henholdsvis København og Herning.
Den 16. og 29. november inviterer Dansk Mode & Textil og Sustainable Business Advice til eftermiddagsarrangement om ansvarlig leverandørstyring i henholdsvis København og Herning.

At sikre ansvarlighed i leverandørkæden er et af de helt centrale fokusområder, når det kommer til CSR i tekstilindustrien. Selvom FN’s retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhverv sætter standardarden for de procedurer, som virksomheder forventes at have på plads, indebærer det for de fleste stadigt store udfordringer, når det kommer til at udføre dette i praksis.

Sammen med Sustainable Business Advice, der er specialiseret i ansvarlig leverandørstyring i globale værdikæder, inviterer Dansk Mode & Textil alle virksomheder, der gerne vil have hjælp til leverandørstyring og til at opretholde ansvarlighed i deres produktion, til åbent arrangement den 16. og 29. november i henholdsvis København og Herning.

Selvom der længe har været arbejdet med ansvarlig leverandørstyring, vurderes det, at virksomhedernes indsats ofte ikke har haft den ønskede effekt, hvilket kan have store konsekvenser for deres fremtidige omdømme. Derfor vil Sustainable Business Advice til arrangementet gennemgå en konkret løsningsmodel, der kan hjælpe virksomheder med at indføre en mere ansvarlig leverandørstyring i praksis – dels med fokus på hvordan, man styrer processen fra virksomheden i Danmark, og dels hvordan en audit-proces hos leverandørerne kan gøre både risikovurdering og opfølgning nemmere at gå til.

Claus Aabling fra Sustainable Business Advice vil på dagen dele ud af sine praktiske erfaringer fra arbejdet med netop øget ansvarlighed inden for leverandørstyring samt med leverandørtræning i blandt andet Kina, Indien og Vietnam. Herunder vil han komme ind på, hvilke faldgruber man skal undgå, samt hvad man kan gøre for at opnå den maksimale effekt. Han vil desuden have fokus på, hvilke processer man skal have på plads, hvordan man får etableret et åbent og troværdigt CSR-samarbejde med sine leverandører, samt give eksempler på svindel og korruption ved CSR-audits og hvad man kan gøre for at håndtere dette.

Arrangementet er åbent for alle og det er gratis at deltage. Læs mere om dagens program og hvordan du tilmelder dig her.