Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Job, Navne

Georg Jensen ansætter ny CEO

Francesco Pesci efterfølger Eva-Lotta Sjöstedt som administrerende direktør efter at have siddet i bestyrelsen i Georg Jensen siden december 2016.
Francesco Pesci efterfølger Eva-Lotta Sjöstedt som administrerende direktør efter at have siddet i bestyrelsen i Georg Jensen siden december 2016.

Det er ikke lang tid, den danske designvirksomhed beholder sine direktører. Eva-Lotta Sjöstedt nåede kun at stå i spidsen for Georg Jensen i små to år. Hun afløste daværende CEO David Chu i januar 2016 – da havde han kun havde været i virksomheden i tre år. Og nu er det altså Georg Jensens bestyrelsesformand, der skal gøre forsøget som CEO i virksomheden. Det skriver Georg Jensen i pressemeddelelse.

Francesco Pesci skal udvide forretningen på den omnichannel-platform, der blev etableret under Eva-Lotta Sjöstedts ledelse. Han har over 20 års erfaring fra luksusindustrien fra blandt andet brandsene Brioni og Casa Damiani. Med hans indsigt i Georg Jensen fra posten bestyrelsesformand, forventes det at Francesco Pesci skal bidrage med den strategiske forståelse og eksekveringsevne, som er nødvendig for at drive virksomhedens transformation videre og skabe en endnu stærkere forretning, skriver virksomheden i pressemeddelelsen.

Georg Jensen vil udnytte Francesco Pescis omfattende erfaring med positionering af luksusbrands og forretningsudvikling med henblik på at accelerere væksten på tværs af produktkategorier og geografiske regioner.

“Vi er overbeviste om, at Francesco Pescis erfaring og kompetencer vil bidrage betydeligt til Georg Jensens vækst og transformation til et virkelig globalt brand med afsæt i vores skandinaviske arv,” siger Andrea Davis, bestyrelsesmedlem i Georg Jensen.

”Jeg har været utroligt imponeret over Georg Jensens unikke håndværk og produkter, siden jeg blev medlem af bestyrelsen, og jeg ser frem til at arbejde endnu tættere sammen med virksomhedens dedikerede ledelse og medarbejdere for at fortsætte den positive udvikling og accelerere den globale vækst,” siger den nye administrerende direktør, Francesco Pesci.

Eva-Lotta Sjöstedt vil stå til rådighed for Georg Jensen i en overgangsperiode for at sikre en smidig ledelsesændring.