Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

NEYE donerer igen millioner til kræftforskning

To danske kræftforskere modtog igår hver seks millioner kroner fra den landsdækkende taske- og kuffertkæde.
To danske kræftforskere modtog igår hver seks millioner kroner fra den landsdækkende taske- og kuffertkæde.

I præcis 40 år har NEYE Fonden doneret deres årlige overskud fra NEYE-kædens 43 butikker og webshop til den danske kræftforskning, og i år er ingen undtagelse. Igår fordelte NEYE-Fonden 12 millioner kroner imellem to danske kræftforskere – det er to millioner mere end sidste år.

Både 52-årige professor og overlæge Inge Marie Svane, der forsker i immunterapi til behandling af kræft, og 55-årige professor Kristian Helin, der forsker i nye behandlingsformer mod hjernetumorer, sidder dagligt med projekter, der har til formål at bekæmpe sygdommen.

Begge forskere har ansøgt NEYE Fonden på baggrund af deres arbejde med kræftforskning. NEYE Fondens bestyrelse beslutter herefter hvert år, hvilke projekter donationerne skal gå til. I bestyrelsen sidder altid et lægefagligt medlem, så det sikres, at pengene kanaliseres hen, hvor de gør bedst nytte.

“At kunne støtte op om kræftforskningen i Danmark, er noget der ligger os ekstremt tæt på hjerte hos NEYE, og vi er derfor rigtig glade for igen i år at kunne donere et beløb, der forhåbentligt kan hjælpe forskningen i den rigtige retning. Vi vil gerne være med til at gøre en forskel, og det tror vi på, at vi kan ved at støtte både Inge Marie og Kristians projekter,” siger Camilla Raffnsøe, CEO hos NEYE og NEYE-Fonden i en pressemeddelelse.

Alene de seneste to år har NEYE Fonden doneret mere end 30 mio. kr. til den danske kræftforskning og med dette års donationer, håber Camilla Raffnsøe og resten af NEYE, at både Inge Marie Svanes og Kristian Helins forskningsprojekter i fremtiden kan blive en del af en endnu mere effektiv bekæmpelse af sygdommen, skriver NEYE i pressemeddelelsen.