Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

KADK inviterer til seminar om cirkulær økonomi

Skolen vil i efteråret afholde en seminarrække, hvor førende eksperter på området vil klæde fremtidens designere og andre interessenter bedre på til at arbejde med genanvendelse og recirkulering.
Skolen vil i efteråret afholde en seminarrække, hvor førende eksperter på området vil klæde fremtidens designere og andre interessenter bedre på til at arbejde med genanvendelse og recirkulering.

Hvad skal vi lave tasker, møbler og sko af, når den sidste ko er slagtet og den sidste bomuldsmark er inddraget til fødevareproduktion? Det spørgsmål stiller KADK, når de i efteråret inviterer til en række seminarer, som blandt andet sætter fokus på cirkulær økonomi inden for design, og som vil gøre både designere og andre interessenter klogere på, hvordan man kan genanvende, recirkulere og udvikle nye bæredygtige materialer og teknologier.

Initiativet kommer i forlængelse af skolens øgede fokus på bæredygtighed, der blev tydelig, da de sidste år dedikerede tre akademiske år til arbejdet med FNs 17 verdensmål i både forskning, undervisning og afgangsprojekter.

”Nøglen til et opgør med ’forbrug og smid væk-kulturen’ ligger i vid udstrækning hos designere, der kan skabe nye og bæredygtige løsninger og produkter med en holdbarhed, der rækker ud over sidste salgsdato, fordi de er skabt af materialer, der kan recirkuleres og bruges på ny. Det er derfor helt vitalt, at fremtidens designere får kompetencerne til at arbejde målrettet i det cirkulære felt – designmæssigt og produktionsmæssigt, men også forretningsmæssigt,” siger fagleder på Designskolen, Mathilde Aggebo, i en pressemeddelelse.

Seminarerne vil omhandle emner som recirkulation af tekstiler i møbeldesign, bæredygtige og nedbrydelige materialers forskellige potentialer samt udviklingen af cirkulære forretningsmodeller. Blandt foredragsholderne finder man Jeff Betts, stifter af Ecovative, Jonas Engberg, Head of sustainability hos IKEA, Wickie Meier, CEO hos Really Cph og Lea Nordstrøm, Technical manager hos Kvadrat.

De tre designseminarer afholdes henholdsvis den 26. oktober, 16. november og den 14. december 2017. Seminarerne er gratis, åbne for alle og afholdes på KADK på Holmen. De kræver ingen tilmelding.

Læs mere om KADKs fokus på cirkulær økonomi og efterårets åbne forelæsninger her.