Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Adidas’ robotter kan lave sko på 45 dage

Den tyske sportsgigant er klar til at lancere sine første sneakers, der er lavet på rekordtid. Håbet er at være de hurtigste på markedet til at efterkomme trends.
Den tyske sportsgigant er klar til at lancere sine første sneakers, der er lavet på rekordtid. Håbet er at være de hurtigste på markedet til at efterkomme trends.

Adidas nye fabrik i Tyskland kan designe, producere og levere sko på 45 dage. Fabrikken er den første af to, hvor den næste snart skal åbne i Georgia, Atlanta. De to produktionssteder skal specifikt levere mindre særkollektioner af sneakers, og med tiden også bruges til at tage imod direkte bestillinger fra kunder. Det skriver Reuters.

Design-, produktion- og leveringstid kan normalt løbe helt op til 18 måneder, men med robotter til at tage sig af det meste af processen, kan Adidas sende nye sko på udvalgte markeder i løbet af halvanden måned. Adidas’ første kollektion fra fabrikken i Tyskland er netop blevet lanceret i London, og det er meningen, at der kommer yderligere fem kollektioner, som skal lancere i de storbyer de er inspireret af, nemlig Paris, New York, L.A., Tokyo og Shanghai.

”Det er vores mulighed for at disrupte markedet med helt nye teknologier og sørge for at forbrugeren får glæde af det så hurtigt som muligt,” siger udviklingsdirektør for Adidas’ skoafdeling, David Drury.

En stor del af Adidas’ produktion ligger i Asien, hvor de beskæftiger over én million medarbejdere i produktionsleddet. Ved at placere de nye, ultrahurtige fabrikker tættere på store markedsaftagere, håber Adidas at kunne reducere transportomkostningerne samt de stigende lønninger i Asien.