Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Burberry vil komme læderspild til livs

Det britiske modehus har teamet op med det bæredygtige brand, Elvis & Kresse, og donerer 120 tons overskydende læder til produktionen af accessories lavet af restaffald.
Det britiske modehus har teamet op med det bæredygtige brand, Elvis & Kresse, og donerer 120 tons overskydende læder til produktionen af accessories lavet af restaffald.

Burberry har netop offentliggjort en helt ny satsning, der har fokus på at nedbringe spild i deres læderproduktion. Brandet har indgået et femårigt samarbejde med det London-baserede brand, Elvis & Kresse, der laver bæredygtige accessories af læderrester. Det skriver Burberry i en pressemeddelelse.

Elvis & Kresse er kendt for sine designs lavet af affaldsmateriale, og samarbejdet betyder, at Burberry i perioden vil donere mere end 120 tons læderrester fra sin egen taske- og skoproduktion til brandet.

De nye produkter vil blive designet og solgt af Elvis & Kresse, hvoraf halvdelen af overskuddet går til organisationer med fokus på vedvarende energi, og resten til at investere i Elvis & Kresses vækst og fremtidige arbejde med at reducere spild og forfine deres genanvendelsesmetoder.

”Vi er glade for at kunne støtte Elvis & Kresses arbejde og at bidrage med læderrester til deres innovative produkter. Læder er et meget værdifuldt materiale, men alligevel bliver mange af de rester, der bliver skabt i designprocessen, anset for værende ubrugelige. Vi tror på, at det kan ændre sig, og vi er stolte af at lede vejen ved at vise, hvordan kreativitet og håndværk kan spille en rolle i løsningen på det her problem,” fortæller Christopher Bailey, kreativ direktør og CEO hos Burberry Group, i pressemeddelelsen.

Initiativet kommer i kølvandet på nye tal, offentliggjort af FN, som viser, at den globale læderindustri står for at skabe minimum 800 tusinde tons restaffald om året. Ifølge Burberry, er det dog næsten umuligt at undgå restprodukter, selv når designerne omhyggeligt udarbejder og placerer deres mønstre i håbet om at minimere spild.

”Dette er ubrugte og friske læderstykker af høj kvalitet, men alligevel falder det til jorden på værkstedet, som umiddelbart ubrugelige rester. Elvis & Kresse har designet et system, som transformerer disse rester til brugbart materiale, ved at væve stykkerne sammen i hånden og på den måde skabe et tekstil, der kan produceres i alle størrelser og former,” skriver Burberry-koncernen, hvortil Kresse Wesling, medstifter af Elvis & Kresse, tilføjer:

“Vi er taknemmelige for den støtte, som Burberry Foundation har givet os, og vi er meget spændte på at skalere denne løsning og dens indflydelse. Det her er den slags arbejde, som vi er sat i verden for at lave, og den her slags partnerskab, som vil ændre fremtiden inden for luksusvareindustrien.”

Foruden at bidrage med materiale til Elvis & Kresses produktion, har Burberry også doneret et ukendt beløb til virksomheden, hvilket kommer i forlængelse af koncernens nye miljøagenda, der hovedsagligt har til formål at opfinde nye metoder til at nedbringe mængden af spild og industriaffald i løbet af de næste fem år.