Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Skærmbillede af Trendsales
Økonomi

Trendsales-stiftere er købt endeligt ud

Martin Falslev Andersen og Bo Eriksen, der i sin tid startede secondhand-portalen Trendsales, har solgt de sidste aktier til Tamedia og er derfor officielt ude af foretagendet.
Martin Falslev Andersen og Bo Eriksen, der i sin tid startede secondhand-portalen Trendsales, har solgt de sidste aktier til Tamedia og er derfor officielt ude af foretagendet.

Trendsales er Danmarks største secondhand-portal, der blev stiftet i 2002 af Martin Falslev Andersen og Bo Eriksen. Men nu ejer de to grundlæggere officielt ikke mere af virksomheden. Det skriver Finans.

Martin Falslev Andersen og Bo Eriksen har siden de stiftede portalen solgt ud af foretagendet flere gange, heriblandt til den schweiziske mediekoncern Tamedia, som herhjemme er bedst kendt for deres køb og efterfølgende relancering af metroXpress, og som i 2014 opkøbte 88 procent af selskabet. Men nu har Tamedia erhvervet sig resten af aktierne og ejer derfor 100 procent af Trendsales.

”Det var som aftalt, da Tamedia købte sig ind i 2014. Bo og jeg ønskede begge ved salget at kende en slutdato for vores nu 15 år lange rejse med Trendsales,” skriver medstifter Martin Falslev Andersen til Finans i en e-mail.

Mange op- og nedture
Trendsales har i dag næsten en million brugere og beskæftiger over 40 medarbejdere, men det har ikke altid været en dans på roser for det danske selskab.

I april 2016 stoppede daværende administrerende direktør Rasmus Goth Engel med øjeblikkelig virkning, hvorefter han senere blev politianmeldt af Trendsales og sigtet for bedrageri. I juli samme år fandt virksomheden sin nye frontfigur og placerede tidligere teknisk direktør, Ole Højriis Kristensen, på posten.

Alligevel fortsatte den nedadgående spiral. I regnskabsåret 2016 havde Trendsales et underskud på knap 15 millioner kroner, hvilket var endnu mere, end det forgangne år, hvor de havde 13,5 millioner kroner i underskud.

Men selskabet blev hjulpet på vej af endnu en kapitalindsprøjtning fra moderselskabet Tamedia, der bidrog med en hjælpende hånd svarende til 23,5 millioner kroner i Trendsales.

På trods af op- og nedture, har foretagendet efterladt de to stiftere som to velhavende mænd. Både Martin Falslev Andersen og Bo Eriksen ejer i dag flere private holdingselskaber, hvorigennem de begge har en formue på godt 40 millioner kroner.