Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

VIGGA og ANGULUS i nyt samarbejde

Det danske børnetøjskoncept tager endnu et skridt i retning af at tilbyde en 100 procent cirkulær garderobe til de mindste.
Det danske børnetøjskoncept tager endnu et skridt i retning af at tilbyde en 100 procent cirkulær garderobe til de mindste.

ANGULUS tager nu udfordringen op og vil sammen med VIGGA arbejde hen imod at gøre et traditionelt lineært produkt, som sko er, til et cirkulært et af slagsen.

For Christian Dawe, direktør for ANGULUS, er det kommende samarbejde den ideelle løsning på en traditionel virksomheds udfordringer med og behov for bæredygtig forandring. En barnesko er et produkt med en relativ kort levetid, da børns fødder jo vokser hurtigt.

”Samarbejdet med VIGGA er en måde, hvorpå ANGULUS kan favne bæredygtighed og cirkulær økonomi i god overensstemmelse med vores kerneværdier, der går på kvalitet, design, samvittighedsfuld produktion og gode sko til børnefødderne,” siger han i en pressemeddelelse.

Men at transformere et 100 procent lineært produkt til et cirkulært er ikke uden udfordringer:

”Vi har endnu ikke fundet en måde at cirkulere sko på, der er gået i. Men vi er yderst tilfredse med de testresultater, vi har fået fra den nyudviklede VIGGA x ANGULUS sko til babyer. Når skoen ikke bruges til at gå i, vil den ikke på samme måde bære præg af det enkelte barns bevægelsesmønster,” fortæller han fortsat.

Den første cirkulære babysko lanceres i starten af 2018. Skoen håndsyes i nubuck skind på ANGULUS’ fabrik i Portugal. Den første model kommer i størrelserne 16, 18 og 20 og kommer til at koste 39 kroner per måned.

Medstifter af VIGGA™ Vigga Svensson er meget glad for den danske skoproducents lyst til at gøre en forskel i den cirkulære økonomi:

”Det er meget inspirerende at skabe et helt nyt cirkulært produkt sammen med en traditionsbunden virksomhed som ANGULUS. Deres niveau er ekstremt højt og kompromisløst. Derfor glæder vi os også ekstra meget til at sende de første VIGGA x ANGULUS babysko ud til vores mange VIGGA-familier. Med dette skud på vores cirkulære stamme dækker vi næsten 100 procent af babyens garderobe i vores cirkulære univers,” siger hun i pressemeddelelsen.

I august i år lancerede VIGGA lignende samarbejde med AIAYU om en kollektion af ventetøj til gravide, der kan cirkuleres på sammen måde som resten af VIGGA-konceptet.