Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Design for Longevity lancerer i dag

Den nye online platform tilbyder gratis inspiration, viden og værktøjer til at øge den bæredygtige bevidsthed allerede i designprocessen.
Den nye online platform tilbyder gratis inspiration, viden og værktøjer til at øge den bæredygtige bevidsthed allerede i designprocessen.

I dag kulminerer mange måneders arbejde, research, workshops og undersøgelser med lanceringen af den helt nye online platform Designforlongevity.com. Platformen, der henvender sig direkte til designere i ønsket om at forlænge tøjs levetid og minimere tøjspild, er søsat af Danish Fashion Institute som led i ECAP samarbejdet (the European Clothing Action Plan), der er et treårigt EU-støttet bæredygtighedsprojekt.

”Designeren spiller en utrolig vigtig rolle i overgangen til en mere bæredygtig industri. De beslutninger, der bliver taget allerede i designfasen, har stor betydning for produktets endelige levetid og mulighed for recirkulering, men det er stadig meget komplekst, hvordan man kan sikre, at tøj får en længere holdbarhed. Mange ved hverken hvor de skal starte eller slutte,” siger leder af projektet Tobias Noe Harboe, der selv har en baggrund som designer for brands som Henrik Vibskov og Bruuns Bazaar.

Ifølge Tobias Noe Harboe findes der allerede meget brugbar viden og erfaring derude, men det florerer hovedsagligt i den akademiske verden og er ofte henvendt til CSR-eksperter, hvorfor det sjældent bliver kommunikeret ordentligt ud til designerne – og det er blandt andet, hvad Design for Longevity-platformen skal rette op på:

”Med det nye website ønsker vi at samle den bedste inspiration, viden og værktøjer på én platform, og gøre det både mere simpelt og tilgængeligt for designere og produktudviklere,” siger han videre og understreger, at alle dog kan skrive sig op – også modevirksomheder, privatpersoner og studerende er velkomne.

Design for Longevity-platformen er produceret i samarbejde med førende europæiske modeorganisationer og universiteter, heriblandt British Fashion Council, Sustainable Fashion Academy, Designskolen Kolding og KADK, og er lavet i samråd med fagpersoner fra hele modesektoren. Platformen vil tilbyde både relevant information og konkrete værktøjer, præsenteret både i artikel- og videoformat samt step by step guides, alt sammen i ønsket om at hjælpe designere med at implementere ændringer i deres arbejde både hurtigt og effektivt – uanset om man arbejder i store virksomheder eller selvstændigt, og på tværs af alle tøjkategorier.

Platformen kommer desuden til at fungere som et slags fællesskab, hvor man kan dele viden, udveksle ideer og erfaring og diskutere løsningsmodeller på tværs af fagligheder.

”Vi vil rigtig gerne have så mange som muligt til at besøge platformen og skrive sig op. Målet er at sætte gang i nogle tanker og fremme en anderledes tilgang til design og mode. Jo flere der skriver sig op, jo bedre kan vi skabe en forståelse for, hvad der er brug og interesse for, og på den måde forbedre det indhold, vi deler,” lyder opfordringen fra Tobias Noe Harboe.

Design for Longevity-platformen lanceres i dag, og det er gratis at oprette en bruger. Du kan besøge siden og tilmelde dig her.