Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Nike fremlægger faldende overskud

Væksten hos den amerikanske sportsgigant er den værste i syv år, men i Kina stiger efterspørgslen.
Væksten hos den amerikanske sportsgigant er den værste i syv år, men i Kina stiger efterspørgslen.

”Just do it” er åbenbart ikke så nemt – heller ikke for dem, der står bag det populære slogan. Den amerikanske sportskoncern Nike har netop fremlagt resultaterne for første regnskabskvartal i 2017, og selvom det viser en omsætning på 9,07 milliarder dollar samt et overskud på hele 950 millioner dollars er det væsentligt lavere end førhen. Det skriver Finans.

Væksten hos Nike er nemlig den dårligste i syv år og er faldet med 23,9 procent sammenlignet med tidligere. Det kommer til gengæld ikke som en overraskelse for koncernen, der har nedbragt flere omkostninger i første kvartal, som de godt vidste, ville vise sine spor i regnskabet.

Nike er nemlig ikke det eneste sportsbrand, der vil frem i verden. Som et forsøg på at holde distancen mod konkurrenter som Puma, Under Armour og Adidas, har Nike blandt andet afskediget to procent af sine ansatte og fjernet hver fjerde skomodel i deres sortiment.

Men i Kina kan de ikke få nok af Nikes produkter. Her er omsætningen steget med ni procent, modsat det nordamerikanske marked, som ellers er koncernens største, der fald med tre procent i samme periode.