Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Christian Stadil er formand for nyt vækstprojekt

Den garvede modemand sætter sig i front for HEADSTART FASHIONs nye investorprojekt, ’Fashion Growth’, der hjælper mindre og mellemstore modevirksomheder med kapitalindskud til at vækste.
Den garvede modemand sætter sig i front for HEADSTART FASHIONs nye investorprojekt, ’Fashion Growth’, der hjælper mindre og mellemstore modevirksomheder med kapitalindskud til at vækste.

Den midtjyske modeorganisation, HEADSTART FASHION, har i samarbejde med Danske Bank i Aarhus besluttet sig for at hjælpe mindre og mellemstore modevirksomheder, der kæmper med at skaffe kapital til vækst. Derfor har de i denne måned lanceret vækstinitiativet ’Fashion Growth’, der har til formål at skabe relationer mellem virksomhederne og potentielle investorer. Men nu kan organisationen også løfte sløret for hvem, der kommer til at stå i spidsen for projektet – nemlig Hummel-ejer, Christian Stadil, som netop er blevet udnævnt som formand.

”Jeg har fulgt modeorganisationen HEADSTART FASHION igennem længere tid. Deres samarbejde med Danske Bank om vækstinitiativet ’Fashion Growth’ er både forfriskende og vigtigt i en tid, hvor en stor del af investormiljøets fokus retter sig mod teknologivirksomheder,” siger han i en pressemeddelelse om bevægegrunden for sin indtræden i initiativet.

”Jeg er derfor rigtig glad for formandskabet i ’Fashion Growth’, hvor jeg sammen med de andre investorer skal sætte retning for investeringer i modebranchen. Der er brug for mere fokus på de potentialer, der ligger i at investere i modevirksomheder. Med dette initiativ kan vi vise, hvor meget saft og kraft der er i det danske modemiljø, og ikke mindst at man som investor har mulighed for at få en yderst god forrentning af sin investerede kapital,” fortsætter Christian Stadil, der selv er en erfaren investor i iværksættermiljøet.

Projektet fungerer ved, at modevirksomheder kan ansøge om at få del i ’Fashion Growth’-programmet, hvorefter HEADSTART FASHION og Danske Bank vil beslutte, hvilke brands de sætter i kontakt med investorerne. Inden da vil virksomhederne få stillet advokat og investor Carl Erik Skovgaard Sørensen til rådighed, som kan bidrage med gode råd og vejledning, før de står ansigt til ansigt med de potentielle investorer.

Områdedirektør for Danske Banks erhvervskunder i Østjylland, Poul Nielsen, ser modebranchen som en værdifuld spiller i dansk erhverv, hvilket er grunden til, at de som bank har været med til at lancere ’Fashion Growth’:

”Modebranchen skaber værdi for Danmark og er kendetegnet ved mange dygtige virksomheder med høj vækst, stor eksport-andel og mange ansatte. Med ’Fashion Growth’ fortsætter vi det gode samarbejde med HEADSTART FASHION og sætter endnu mere fokus på udfordringen med fremskaffelse af risikovillig kapital fra investorer,” tilføjer Poul Nielsen i pressemeddelelsen.

Alle virksomheder indenfor modebranchen kan ansøge om deltagelse i projektet. Deadline er den 4. oktober 2017. Læs mere om ’Fashion Growth’ og hvordan du tilmelder din virksomhed her.