Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Bertoni får nye ejere

Herretøjsbrandet har været udfordret igennem nogle år, og er nu blevet opkøbt af kapitalfondet Vektor Kapital og fået ny ejerkreds.
Herretøjsbrandet har været udfordret igennem nogle år, og er nu blevet opkøbt af kapitalfondet Vektor Kapital og fået ny ejerkreds.

Det danske herretøjsmærke Bertoni, der driver 22 butikker i Danmark og Norge, har de seneste år kæmpet med indtjeningen. Men det ser nu ud til at vende. Bertoni er netop blevet opkøbt af Kapitalfonden Vektor Kapital. Det skriver Finans.

Vektor Kapital køber 60 procent af aktierne i tøjkæden. De resterende aktier i selskabet købes af Bertonis administrerende direktør, Klavs Breckling, den tidligere hovedaktionær Bent Alsø samt Bertonis tyske samarbejdspartner Michael Alsdorf.

Virksomhedens årlige omsætning er på 130 millioner kroner og de har omkring 100 medarbejdere. Ifølge Vektor Kapital, der har købt sig ind for 10 millioner kroner, har de fået en god handel:

”Vi har fået fordelagtige vilkår i denne handel, for en virksomhed som Bertoni har potentiale til at koste 200 millioner kroner. Det ville bare kræve en bedre lønsomhed, end virksomheden har nu,” siger Lars Jørgensen, administrerende direktør og partner i Vektor Kapital, til Finans.

I 2016 havde Bertoni et ”særdeles utilfredsstillende” underskud efter skat på næsten 10 millioner kroner. Af denne grund er etableringen af den nye ejerkreds også et velkommet kapitalindskud:

”Skulle vi have overlevet og stået på egne ben, havde det krævet afvikling af nogle aktiver. Måske skulle vi have solgt butikker. Det havde mere været en kæde i afvikling end udvikling,” fortæller Bertonis administrerende direktør, Klavs Breckling, til Finans.

Ifølge ham skal den tiltrængte kapital bruges på at puste nyt liv i virksomheden og gøre det til en overskudsforretning igen.