Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Den danske nethandel er fordoblet på fem år

Danskerne handler oftere og oftere på nettet: omsætningen på landets webshops forventes at stige med 19 procent i 2017 sammenlignet med året før, viser en ny rapport.
Danskerne handler oftere og oftere på nettet: omsætningen på landets webshops forventes at stige med 19 procent i 2017 sammenlignet med året før, viser en ny rapport.

Den danske e-handel slår endnu en gang rekorder – i 2017 forventes de danske webshops at omsætte for mere end 83,3 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 13 milliarder kroner eller 19 procent sammenlignet med 2016. Det viser en helt ny udgave af rapporten Dansk E-handel, der hvert år udgives af den online betalingsservice DIBS, der er en del af NETS.

Rapporten er baseret på en undersøgelse af e-handlens udvikling foretaget af analyse- og konsulentorganisationen YouGov, som i år blev gennemført i andet kvartal af 2017. Derudover indeholder rapporten tal fra DIBS’ egne databaser, som er baseret på transaktioner hos 5000 forskellige webshops.

Ifølge Henriette Høyer, der er Head of Sales i DIBS’ Payment Service, kan rapporten afsløre, at der er sket en fordobling i e-handlens omsætning på bare fem år siden 2012.

”Det her er ikke bare evolution; det er en revolution. Jeg tror, det er de færreste, der i 2012 kunne forestille sig, at dansk e-handel ville fortsætte med tocifrede vækstrater og blive dobbelt så stor i 2017,” siger hun i en pressemeddelelse.

En shoppingkanal i vækst
Det er især de mobile enheder, der er populære hos de danske forbrugere. Ifølge rapporten har halvdelen af danskerne handlet på enten en mobil eller tablet inden for de seneste tre måneder, og andelen af danskere, der har handlet mobilt runder 51 procent, hvilket næsten er tre gange så meget som i 2012. Det betyder, at de danske webshops bør tage optimeringen af deres mobile enheder alvorligt, vurderer DIBS.

”At over halvdelen af os nu inden for de seneste tre måneder har handlet via enten tablet eller mobil skal tages alvorligt af dansk e-handel: Hvis ikke du har optimeret din webshop og dine betalingsløsninger til mobile platforme, så har du næsten tabt ræset på forhånd. Jeg kan ikke understrege vigtigheden af det nok,” siger Henriette Høyer videre.

Ifølge DIBS er Danmark fortsat det land i Norden, hvor e-handelsvæksten er kraftigst. Sverige topper dog listen i forhold til omsætning, med hele 84,4 milliarder kroner. Danmark kommer ind på en andenplads med sine 83,3 milliarder kroner, efterfulgt af Norge med 81 milliarder og til sidst Finland med 63,2 milliarder.