Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Tredje udgave af Global Change Award er i gang

H&M Foundations bæredygtige designkonkurrence løber af stablen for tredje år i træk, og det betyder, at der nu er åben for ansøgninger frem til den 31. oktober 2017.
H&M Foundations bæredygtige designkonkurrence løber af stablen for tredje år i træk, og det betyder, at der nu er åben for ansøgninger frem til den 31. oktober 2017.

Igen i år afholder H&M Foundation den årlige designkonkurrence Global Change Award, hvor designere fra hele verden dyster om at finde den bedste idé indenfor bæredygtig mode – og nu er der åben for ansøgninger til dette års udgave, hvor afgørelsen falder i foråret 2018.

H&M Foundation søger innovative idéer, som kan fremskynde overgangen fra en lineær til en cirkulær, bæredygtig og spild-fri modeindustri. Vinderne deler et legat på en million euro og bliver derudover en del af et skræddersyet, etårigt acceleratorprogram, som tilbyder støtte og indsigt i modeindustrien.

Sidste år kom mere end 2,800 ansøgninger ind fra 130 lande, og prisen gik til fire italienere, der havde udarbejdet en metode til at producere læder af overskudsmaterialet fra vinproduktion, og som modtog 300.000 euro i præmie, til at videreudvikle deres idé.

”Global Change Award er en positiv drivkraft i modeindustrien. Den har vist sig at være en god katalysator for vinderne. Ved at tilbyde støtte og adgang til et værdifult netværk kan de få deres innovative idéer på markedet meget hurtigere. Jeg er virkelig nysgerrig på, hvilke ansøgninger vi vil få ind denne gang” fortæller Karl-Johan Persson, bestyrelsesmedlem i H&M Foundation og CEO i H&M Group, i en pressemeddelelse.

Kategorierne i dette års Global Change Award er klimapositivitet, digitalisering og spild, og igen år vil et internationalt ekspertpanel udvælge konkurrencens i alt fem vindere, som skal dele legatet afhængig af hvem, der får flest stemmer i konkurrencens onlineafstemning.

Alle tre år har ekspertpanel bestået af højstående profiler fra branchen, der har dybdegående viden inden for mode, miljø, cirkularitet og innovation, og i år vil flere nye ansigter være at finde på dommerstolene.

Heriblandt vil Steven Kolb, CEO for The Council of Fashion Designers of America, sidde i juryen sammen med Bandana Tewari, redaktør på Vogue India og professor Edwin Keh, Chief Executive Officer for The Hong Kong Research Institute of Textiles and Apparel. Sammen med flere garvede dommere, som stifter af Ellen MacArthur Foundation, Dame Ellen MacArthur, og Lewis Perkins, præsident for Cradle to Cradle Products Innovation Institute, skal de stå for at finde dette års fem vindere.

“Bæredygtigt og ansvarligt forbrug er vejen frem. Vi bliver nødt til at finde bedre og mere fornuftige måder til at skabe det, vi bruger, og til at bruge det, vi har. Global Change Award er et vigtigt initiativ, når det kommer til at skabe den forandring. Gennem bevidste og gennemtænkte genbrugsløsninger kan vi skabe væsentlige og radikale forbedringer i vores verden” lyder det fra Edwin Keh i pressemeddelelsen.

Ansøgningsrunden begyndte i forgårs, den 13. september, og løber frem til den 31. oktober, hvorefter udvælgelsesprocessen påbegyndes i november. Den 12. til den 16. marts 2018 skal der stemmes om rækkefølgen på de fem vindere, som vil blive kåret under prisuddelingen den 20. marts i Stockholm.

Læs mere om konkurrencen her.