Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, Udland

Nina Garcia udpeget som ny chefredaktør for Elle

Nuværende kreativ direktør hos Marie Claire, Nina Garcia, overtager posten fra afgående Robbie Myers og sætter sig ved roret allerede i næste uge.
Nuværende kreativ direktør hos Marie Claire, Nina Garcia, overtager posten fra afgående Robbie Myers og sætter sig ved roret allerede i næste uge.

Den 18. september forlader kreativ direktør hos Marie Claire, Nina Garcia, posten til fordel for sin nye rolle som chefredaktør på amerikansk Elle. Her overtager hun roret fra den forhenværende chefredaktør, Robbie Myers, der efter at have siddet i stolen i 17 år offentliggjorde sin fratrædelse fra magasinet i tirsdags. Det skriver Business of Fashion.

50-årige Nina Garcia, der foruden sin lange karriere i magasin-verdenen, også er kendt som dommer i det populære amerikanske tv-program, Project Runway, skal fremover rapportere direkte til Joanna Coles, chief content officer for moderkoncernen Hearst Magazines, som både udgiver Elle og Marie Claire.

”Nina er indehaver af alle de kvaliteter, en moderne chefredaktør skal have. Hun er en vigtig autoritet i mode, respekteret af sine jævnaldrende for sin personlige stil, sin evne til at spotte talent og sine dybe relationer på tværs af industrien,” lyder det fra Hearst-præsidenten David Carey i en pressemeddelelse.

Nina Garcia er dog ikke et helt nyt ansigt hos det amerikanske magasin, hvor hun kickstartede sin karriere og var ansat i forskellige roller, indtil hun i 2000 blev forfremmet til moderedaktør. I 2008 forlod hun dog redaktionen for at varetage samme titel hos Marie Claire, hvilket hun i 2012 og frem til nu udskiftede med rollen som kreativ direktør.

“Elle står mit hjerte meget nært, og det er en meget speciel hjemkomst. Det her er Elles chance for at komme i front og at inspirere og informere læsere på alle områder. Mode og skønhed er Elles nøgletemaer, såvel som kultur, politik, sundhed og new media,” fortæller den nye chefredaktør i en pressemeddelelse.

Ifølge Business of Fashion, skrev Robbie Myers i et personalenotat i mandags, at det er ønsket om være mere tilstede for sine børn, der ligger til grund for hendes pludselige fratrædelse. Den snart forhenværende Elle-chefredaktør fortsætter dog i huset som konsulent i tæt samarbejde med David Carey.

Hermed bliver Robbie Myers endnu en i rækken af tunge poster i den glittede magasingenre, som er gået af i år. I sidste uge annoncerede Vanity Fairs chefredaktør, Graydon Carter, at han træder af efter 25 år i rollen, i april overtog Edward Enninful chefredaktør-stolen på Britisk Vogue efter Alexandra Shulman, der havde siddet der i 25 år, og i maj forlod tidligere fashion director Lucinda Chambers selvsamme magasin efter 36 år.

Nina Garcia har første dag på Elle-redaktionen på mandag.