Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Better World Fashion vinder international pris

Det danske brand, der laver skindjakker og tasker af 98 procent genbrugte materialer, er blevet anerkendt med prisen ’Best for Environment’ for deres miljøindsats.
Det danske brand, der laver skindjakker og tasker af 98 procent genbrugte materialer, er blevet anerkendt med prisen ’Best for Environment’ for deres miljøindsats.

Det nordjyske brand, Better World Fashion, der laver bæredygtige skindjakker- og tasker, er blevet hædret af den amerikanske non-profit organisation B Lab, med en pris i kategorien ’Best for Environment.’ B Lab er en del af platformen Be The Change, hvis formål er at inspirere virksomheder til at bruge deres forretning til at fordre en bedre verden.

Better World Fashion modtager anerkendelsen blandt andet for deres indsats inden for genbrug samt for deres cirkulære forretningsmodel. ’Best for Environment’-prisen gives netop til virksomheder, hvis produkter er designet til at løse et miljøspørgsmål, herunder at spare ressourcer, reducere affald, fremme bevarelse af land og dyreliv, forhindre giftigt og farligt affald eller forurening.

”Vi er stolte af anerkendelsen, der understreger at vi er på rette vej. Vi vil være en del af den bevægelse, der sender modebranchen i en mere bæredygtig retning,” siger Reimer Ivang, CEO og medgrundlægger af Better World Fashion, i en pressemeddelelse.

”Som ’Best for Environment’ er Better World Fashion med til at redefinere hvad det vil sige at være en miljøvenlig virksomhed,” tilføjer Jay Coen Gilbert, medstifter af B Lab, i pressemeddelelsen.

Jakker med en historie
Better World Fashion er stiftet og ejet af Karsten Lund, Reimer Ivang, John Stellan og Elin Møller, som producerer og sælger nye skindjakker lavet af 98 procent genbrugte materialer.

Virksomheden opkøber kasserede skindjakker i både Danmark og resten af Europa, som derefter bliver klippet op og syet om til nye jakker eller tasker. Foret er polyester, som er fremstillet af genbrugte plastikflasker, og både lynlås og knapper består af omsmeltet metal. Det eneste element, som ikke er 100 procent bæredygtigt, er sytråden.

Derudover arbejder virksomheden med en cirkulær forretningsmodel, hvor kunder enten kan købe jakkerne med tilbagekøbsgaranti eller leje sin jakke af virksomheden i en periode – når jakken er slidt, genbruger Better World Fashion desuden skindet endnu en gang, så intet materiale går til spilde.

B Lab repræsenterer et fællesskab af virksomheder, som organisationen har certificeret og som har en fælles vision om ikke blot at være bedst i verden, men også om at være bedst for verden. B Lab hjælper desuden virksomheder med at måle, sammenligne og forbedre deres sociale og miljømæssige præstationer via en såkaldt B-konsekvensanalyse.

I dag er der mere end 2100 certificerede B-virksomheder på tværs af mere end 130 industrier og 50 lande.