Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Dokumentaren River Blue får Danmarkspremiere

Filmen går tæt på modebranchens vandforurening og viser, hvordan tøjproduktion er med til at ødelægge klodens floder.
Filmen går tæt på modebranchens vandforurening og viser, hvordan tøjproduktion er med til at ødelægge klodens floder.

Sustain Daily kan for tredje gang invitere til en aften i mørket med fokus på miljøet. Det bæredygtige fællesskab har nemlig orkestreret danmarkspremieren på dokumentaren, River Blue, som sætter fokus på vandforurening og som viser, hvordan tøjproduktion påvirker klodens floder.

“Vi ved, at der er et stort publikum til dokumentarer om miljø og klima, og derfor vil vi gerne give folk muligheden for at få en endnu bedre filmoplevelse ved at se dem i en rigtig biograf”, fortæller medgrundlægger af Sustain Daily, Johanne Stenstrup i en pressemeddelelse.

Sustain Daily har tidligere stået bag fire andre filmvisninger i 2016 og 2017, heriblandt klimadokumentaren “I Morgen” og filmen “Minimalism”, men denne gang er fokus især rettet mod modebranchen:

“Denne gang håber vi at kunne tiltrække en del modeinteresserede danskere. Filmen er ikke en løftet pegefinger, men et indblik i, hvorfor det er vigtigt at tænke bæredygtighed og mode,” siger Johanne Stenstrup videre. 

Filmen, som følger den internationale miljøforkæmper Mark Angelo, sætter spot på både de miljømæssige og sundhedsmæssige konsekvenser af vandforurening. Især læder- og denimindustrien er i søgelyset, når RIVER BLUE viser, hvordan det står til for nogle af de største floder i Indien, Bangladesh, Indonesien og Kina, som alle er påvirket af forurening fra denne del af tøjindustrien.

Virksomheder, der tager ansvar
Det er dog ikke kun Sustain Daily, der står bag den danske premiere på River Blue. De arbejder nemlig sammen med forskellige bæredygtige modevirksomheder, og til visningen i København vil der derfor være et panel af brands, som publikum kan møde og snakke med, og som vil fortælle om deres arbejde for at sikre og forbedre vandmiljøet.

En af de deltagende brands er Dilling Underwear, som for eksempel har valgt at beholde deres svanemærkede farveri i Danmark, og på den måde kan garantere, at alt foregår miljøvenligt.

“Vi vil gerne bakke op om Sustain Dailys arrangement, da vi synes, at rent vand er et vigtigt emne at sætte fokus på. Tekstilindustrien er en af de mest forurenende i verden, men der er alternativer,” lyder det fra Morten Dilling, direktør i Dilling Underwear.

River Blue har premiere den 12. september i Aalborg, den 13. september i Aarhus og den 20. september i København. Læs mere om visningerne og prisen her. 

Se filmens trailer her.