Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Dulong Fine Jewelry sætter endeligt punktum i kopisag

Østre Landsret har stadfæstet den dom, som Sø- og Handelsretten afgjorde sidste år. Det betyder, at Izabel Camilla skal betale erstatning til Dulong Fine Jewelry og ikke længere må sælge sine Superior og Darling-øreringe.
Østre Landsret har stadfæstet den dom, som Sø- og Handelsretten afgjorde sidste år. Det betyder, at Izabel Camilla skal betale erstatning til Dulong Fine Jewelry og ikke længere må sælge sine Superior og Darling-øreringe.

Tilbage i maj sidste år faldt afgørelsen i kopi-sagen mellem Dulong Fine Jewelry og Izabel Camille – den 9. maj 2016 fastslog Sø- og Handelsretten, at Izabel Camille havde handlet i strid med både ophavsretsloven og markedsføringsloven, i forbindelse med salget af to forskellige øreringe, som ligner Dulong Fine Jewelry’s øreringe i en sådan karakter, at de udgør en krænkelse af ophavsretten.

På daværende tidspunkt udtalte Dulong Fine Jewelrys administrerende direktør, Michael Brock Jeppesen, at kopisager tager tid, men er det hele værd, hentydende til den proces, som blev indledt flere år tilbage, og hvor der i første omgang blev indgået forlig. Men da forligsbetingelserne ikke blev overholdt, endte striden i et reelt sagsanlæg, som nu er blevet endelig afgjort.

Den 6. juli 2017 stadfæstede Østre Landsret nemlig den afgørelse, som året forinden blev fastslået af Sø- og Handelsretten.

Anja Camilla Alajdi, designer og partner i Dulong Fine Jewelry, udtaler i en pressemeddelelse:

“Ligesom andre kendte brands reagerer vi naturligvis kraftigt på design- og konceptkopiering. Og vi sætter alle kræfter ind, når vi oplever, at vores designbeskyttelse bliver krænket,” siger hun, hvortil Michael Brock Jeppesen tilføjer:

“Vi er meget tilfredse med, at Landsretten har stadfæstet Sø- og Handelsrettens dom og anerkendelse af vores originale design. Dommen viser, at enestående design kan beskyttes – også når det karakteristiske består i enkeltheden af designet som netop vores Kharisma ørerige,” siger han.

Stadfæstelsen betyder, at Izabel Camilles dom er blevet fastlagt, og designeren er herunder blevet pålagt et forbud mod at producere, markedsføre og sælge sine Superior og Darling-øreringe. Derudover skal virksomheden betale en væsentlig erstatning til Dulong Fine Jewelry, samt dække brandets sagsomkostninger.

”Dulong Fine Jewelry lever af at udvikle nye, originale klassikere – og derfor er det i både i vores og andre designvirksomheders interesse at holde en hånd over det originale design. Kopier er et stadig større problem, både for dansk design generelt, men også særligt i smykkebranchen, hvor der ofte er for lidt forståelse og respekt omkring designrettigheder. Kopiering udvander værdien af det originale design, som er med til at opbygge en mærkevare, fordi forbrugerne kan forveksle det med designkopier,” siger den administrerende direktør videre i pressemeddelelsen og afslutter:

”I den forbindelse er det vigtigt også at påpege, at det ligeledes er op til indkøbere at være sig sit ansvar bevidst. Det er en dom, som alle, der lever af eget design, kan være glade for.”