Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Stine Goya: ”Det har givet pote at udvikle forretningen”

Den populære designers farverige univers har nu været en fast del af den danske modescene i et helt årti, og det fejres med et comeback-show under Copenhagen Fashion Week i dag. 
Den populære designers farverige univers har nu været en fast del af den danske modescene i et helt årti, og det fejres med et comeback-show under Copenhagen Fashion Week i dag. 

Stine Goya har de sidste 10 år stået for at give den danske modescene et populært strejf af lyserød, guld og glimmer og har været svær at overse, både i branchen og gadebilledet. Men på trods af succesen har brandet ikke været at finde i showkalenderen siden 2014 – lige indtil nu.

Denne sæson vender Stine Goya tilbage til modeugen, og det skyldes både brandets 10 års jubilæum, men også at timingen netop nu er helt rigtig:

”De år vi har valgt ikke at holde show, har vi brugt på at udvikle forretningen – og det har givet pote. Vi har fået et stærkere forretningsmæssigt fundament. At afholde show giver os mulighed for at udvikle virksomheden og brandet internationalt, samt bruge kræfter på vigtige butikker og personer fra udlandet,” fortæller Stine Goya og tilføjer:

”Vi ser det som et godt og naturligt skridt i processen at holde show denne sæson, og samtidigt er det med til at markere, at vi har eksisteret i 10 år i år.”

Show først – messe senere
Selvom Stine Goya har været væk fra den danske showscene, har designeren dog stadig benyttet Copenhagen Fashion Week, som en aktiv del af brandets strategi. Især messer har været vigtige:

”Modeugen har spillet en rigtig vigtig rolle, men på forskellige måder på forskellige tidspunkter i virksomhedens udvikling. Showdelen var meget vigtig i de første år, mens messerne har været mere i fokus de seneste år,” fortæller Stine Goya og siger følgende om den københavnske modeuge:

”Jeg fornemmer, at det i dag fortsat er afgørende og nødvendigt at udvikle modeugen og finde ud af, hvad den københavnske modeuge skal stå for og levere, således at man kan øge relevansen for alle deltagere. Det håber og tror jeg på, at en masse gode kræfter arbejder intensivt på,” fortæller Stine Goya.

Hun håber, at comeback-showet vil blive husket for at være både smukt og lidt anderledes –  og resten, det vælger hun at lade forblive overraskelse.

”Vi vil gerne skabe en stemning og en oplevelse for publikum, så de går derfra både inspireret og opløftet. Mere har jeg ikke lyst til at røbe,” slutter den tilbagevendende designer.

Stine Goyas show finder sted i dag kl. 17 på Faurschou Foundation på Nordhavn, Østerbro.