Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Udland

”Kærlighed er ikke en forbrydelse”

Sådan lyder budskabet fra Won Hundred, Scoop Models og Amnesty International på en fælles T-shirt, som har til formål at samle penge ind til at bekæmpe forfølgelsen af homoseksuelle i Tjetjenien.
Sådan lyder budskabet fra Won Hundred, Scoop Models og Amnesty International på en fælles T-shirt, som har til formål at samle penge ind til at bekæmpe forfølgelsen af homoseksuelle i Tjetjenien.

Won Hundred har længe været fortaler for en mindre konservativ kønsopfattelse og kunne med kreativ direktør Nikolaj Nielsen i front løfte sløret for deres første unisex-kollektion i oktober 2016.

Men nu er brandet klar til at følge deres værdier endnu længere, og er gået sammen med Scoop Models og Amnesty International om at samle penge ind til at bekæmpe de overgreb, der netop nu hærger i den russiske republik Tjetjenien – siden foråret 2017 har en lang række homoseksuelle mænd været forfulgt og udsat for grov vold og tortur på grund af deres seksuelle overbevisning.

”Der sker overgreb mod homoseksuelle mange steder i verden, men i Tjetjenien er der lige nu tale om en målrettet klapjagt med det ene formål at angribe alle homoseksuelle mænd. Derfor er det afgørende, at Danmark og andre lande dels lægger pres på Rusland og Tjetjenien, dels tilbyder hjælp til de desperate mænd, der lige nu står i akut livsfare,” lyder det fra Helle Jacobsen, kampagneleder hos Amnesty International, i en pressemeddelelse.

Af denne grund er de tre parter gået sammen om at skabe kampagnen ”Love is not a crime,” hvortil Won Hundred har stået for at designe en T-shirt, som skal øge opmærksomheden på situationen og hvor alt overskuddet går ubeskåret til Amnesty Internationals arbejde.

Initiativet kommer oprindeligt fra Scoop Models’ kreative direktør, Sune Palmer, som mente, at Won Hundred var det helt rigtige mærke til at stå for designet. Scoop Models har til gengæld stået for kampagnebillederne, hvor modeller af begge køn poserer sammen iført T-shirten.

”Det er uforståeligt, at der ikke har været mere fokus på netop denne sag. Derfor vil vi rigtig gerne være med til at skabe opmærksom omkring problemstilling,” forklarer Sune Palner.

T-shirten kan fra den 3. August købes i Won Hundreds egne butikker, samt online på www.wonhundred.com eller www.amnesty.dk og vil koste 250 kroner.