Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Designers Remix lancerer cirkulært projekt

Preloved Remix er navnet på det danske modebrands nye initiativ, som betyder, at de lader kunder aflevere deres brugte tøj tilbage og genbruger det til nye designs.
Preloved Remix er navnet på det danske modebrands nye initiativ, som betyder, at de lader kunder aflevere deres brugte tøj tilbage og genbruger det til nye designs.

Det danske modebrand, Designers Remix, så dagens lys for første gang i 2002 og fylder derfor 15 år i år. Men i stedet for at fejre med lagkage og rigelige mængder champagne, har stifter og kreativ direktør Charlotte Eskildsen i stedet besluttet at markere mærkedagen ved at lancere et helt nyt projekt, ved navn Preloved Remix.

Preloved Remix er er initiativ, der sætter fokus på cirkulær økonomi og som markerer Designers Remix’ øgede indsats for at mindske brandets aftryk på kloden ved at producere produkter med minimal ressourcespild.

”Når jeg tænker på, hvor meget tøj vi har solgt de sidste 15 år, så ved jeg, at der eksisterer en enorm ressource af virkelig godt kvalitetstøj derude, som bare venter på at blive genoplivet,” fortæller Charlotte Eskildsen i en pressemeddelelse.

En kollektion af tidligere favoritter
Preloved Remix-projektet har til formål at indsamle tidligere produkter og skabe nye af tekstilmaterialet herfra. Det betyder, at kunder fra den 8. august og fremover kan aflevere deres brugte Designers Remix-produkter i brandets flagskibsbutikker og modtage et gavekort på 50 kroner for hvert stykke tøj. Dette vil herefter blive genbrugt i en helt ny kollektion, som ligeledes vil blive solgt eksklusivt hos Designers Remix. Men selvom projektet er et led i en ny strategi for brandet, er den bæredygtige tankegang ikke ny for Charlotte Eskildsen.

Miljøbevidsthed har siden begyndelsen været rygraden i hendes forretningsmodel, hvor hun genbrugte og omsyede T-shirts fra lagerfaciliteter, som hun satte sammen med vintagefund og solgte som en samlet kollektion.

”Min oprindelige idé med denne virksomhed var at genbruge tøj og kreere unikke design uden at gå på kompromis med miljøet. Det er dybt forankret i vores brand DNA og nu er tiden inde til at søsætte det her projekt,” lyder det afsluttende fra Charlotte Eskildsen.

De første Preloved Remix-designs er skabt i samarbejde med en række influencere, som har doneret deres brugte tøj til formålet, og vil blive præsenteret under Designers Remix’ SS18-show til Copenhagen Fashion Week i august.