Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Udland

Stella McCartney kreerer kjole af vegansk silke

Den britiske designer kæmper videre for en mere bæredygtig og dyrevenlig modeindustri. Næste skridt er at anvende silke skabt i laboratorium.
Den britiske designer kæmper videre for en mere bæredygtig og dyrevenlig modeindustri. Næste skridt er at anvende silke skabt i laboratorium.

Stella McCartney har aldrig benyttet hverken læder eller skind i sine kollektioner, og 53% af materialerne til kvindekollektionen består af bæredygtige materialer.

Nu tager designeren endnu et skridt henimod en mere miljø- og dyrevenlig modeindustri. Stella McCartney har nemlig netop indgået et samarbejde med den amerikanske biotek-virksomhed, Bolt Threads, der er specialiseret i skabe næste generation af bæredygtige materialer.

De har blandt andet udviklet en laboratorieskabt silke; skabt af gær og inspireret af edderkoppers spin. Og netop denne silke vil Stella McCartney anvende – i første omgang til en kjole, der skal udstilles på The Museum of Modern Art til efteråret.

Fremstillingsmåden gør materialet veganer- og miljøvenligt, og er derved tro mod Stella McCartneys vegetariske brand. De to parter planlægger yderligere at lancere nye initiativer både i år og fremover.

”Lige siden vi grundlagde Bolt Threads, har vi drømt om et samarbejde med Stella McCartney. Hun har ikke kun en enestående æstetik, hendes værdier og banebrydende, bæredygtige mode stemmer overens med vores vision for fremtidens mode,” siger CEO af Bolt Threads, Dan Widmaier, ifølge Forbes.

”Jeg har altid kæmpet med brugen af silke, så samarbejdet med Bolt Threads er skelsættende for både mig og min karriere,” siger Stella McCartney til Women’s Wear Daily.

Hun er kendt for sit engagement indenfor bæredygtighed og som miljøforkæmper – ikke kun for at gøre brandet bedre, men for at ændre hele industrien. Eksempelvis var hendes seneste kampagne skudt på en losseplads for at sætte fokus på den mængde affald forbrug og modeindustrien skaber.

”På et personligt og professionelt plan er samarbejdet med Bolt Threads virkelig spændende, fordi det føles som, at alt endelig falder på plads og prikkerne mellem mode, bæredygtighed og tech-innovation forbindes,” siger hun ifølge Forbes.

På grund af dyre- og miljøetiske årsager anvender Stella McCartney vegansk læder, og amerikanske forskere gror læder i et laboratorium. Derudover var vinderen af Global Challenge Award det hold, der fremstiller læder af vindruer. Med Stella McCartney og Bolt Threads’ samarbejde er der udsigt til, at også silke skal retænkes.