Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Designstuderende forholder sig til FNs verdensmål

Første hold af designere, der har forholdt sig til FNs 17 verdensmål i deres afgangsprojekter, viser deres løsninger frem på årets afgangsudstilling på KADK.
Første hold af designere, der har forholdt sig til FNs 17 verdensmål i deres afgangsprojekter, viser deres løsninger frem på årets afgangsudstilling på KADK.

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) har de næste tre år fuldt fokus på FNs 17 verdensmål i forskning, undervisning og afgangsprojekter.

Beslutningen tog skolen for ét år siden. Det betyder, at det første hold af designere fra arkitekt- og designuddannelserne – der i deres afgangsprojekt har skulle forholde sig til FNs verdensmål – denne sommer er dimitteret.

242 nyuddannede kandidater, heraf 77 designere og 165 arkitekter, kan derfor på årets afgangsudstilling præsentere deres løsningsforslag til nogle af tidens største udfordringer.

”Vi har sat os et meget ambitiøst mål – et mål vi udmærket er klar over, at vi ikke kan nå alene. Vores arbejde med FN-målene har derfor helt fra starten været lagt an på, at det skulle funderes i et solidt samarbejde med eksterne aktører – virksomheder, organisationer – på tværs af faggrænser og discipliner. Det ser ud til at lykkes, og det er meget glædeligt,” siger rektor Lene Dammand Lund i en pressemeddelelse.

Fra tasker til bygningsværker
Kandidat, Lea Helene Adelsten Olsen, står bag afgangsprojektet, ’Disconnected’, og hun har designet en taskekollektion i skind, der mere end halverer spild af læder ved at tage udgangspunkt i det enkelte skind og udnytte hele dets flade. Overskydende skindrester bruger hun til accessoires som smykker og nøgleringe.

Andre projekter er et bygningsværk, der kan forbedre luftkvaliteten i Kinas forurenede regioner og et specialdesignet skattejagtskoncept, der guider forbrugere til at foretage køb, som skåner helbredet og miljøet.

”Vi er meget stolte over at præsentere et fagligt stærkt og meget ambitiøst hold af nyuddannede arkitekter og designere, der med stort ansvar og mod viser, hvordan arkitektur og design kan bidrage til at realisere og italesætte FNs 17 mål for bæredygtig udvikling. De viser os, at deres kunstneriske og innovative tilgang har et enormt potentiale for at rykke ved den måde, vi forbruger og indretter os på, og for at skabe nye og konkrete løsningsbud på, hvordan vi kan løfte sundhed, miljø og trivsel – lokalt såvel som globalt,” siger rektor Lene Dammand Lund i en pressemeddelelse.

Sommerens afgangsudstilling kan opleves frem til den 13. august. Læs mere her.