Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Udland

Colette lukker

December 2017 bliver den sidste måned for den franske luksusretailer, der igennem de sidste 20 år har været med til at ændre standarden for, hvordan man driver modebutik.
December 2017 bliver den sidste måned for den franske luksusretailer, der igennem de sidste 20 år har været med til at ændre standarden for, hvordan man driver modebutik.

Den ikoniske parisiske butik drejer nøglen om efter 20 år som en af de mest banebrydende retailere i verden. Det skriver de både på Instagram og deres website.

Colette Roussaux grundlagde butikken i 1997 og de seneste år har hendes datter, Sarah Andelman, kørt forretningen. Flere danske brands har været på hylderne i Colette, og der er vist ingen tvivl om, at Colette har været rollemodel for mangen en modebutik- og designer verden over.

Butikken skriver, at frem til lukningsdagen den 20. december vil intet være forandret og samarbejder så vel som udstillinger fortsætter som hidtil.

Blot i sidste uge offentliggjorde H&M, at de har et samarbejde med Colette, der eksklusivt bliver lanceret i butikken i midten af august, inden H&M selv lancerer det i deres egne butikker i midt september. Her har Sarah Andelman sin signatur på en række designs i H&M Studio-kollektion.

Fra H&M Danmarks presse- og kommunikationsmanager, Marlene Hyre-Dybro, lyder der på vegne af H&M stor respekt for den rolle Colette har spillet i modebranchen.

“I løbet af 20 år har Colette været en banebrydende butik og en sand inspirationskilde. Vi har haft fornøjelsen af at samarbejde med Sarah og hendes team flere gange og har altid haft en tæt dialog. Vi er meget stolte over at kunne arbejde med dem igen her til i august, i forbindelse med vores eksklusive H&M Studio x Colette-kollektion,” siger hun.

Nu overtager Saint Laurent lokalerne på Rue Saint Honore og Colette har sidste åbningsdag den 20. december.