Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Erfurt begæret konkurs

Et underskud på lige knap ni millioner kroner og et ikke-godkendt regnskab var sidste dråbe for det danske accessorybrand, der nu må dreje nøglen endegyldigt om.
Et underskud på lige knap ni millioner kroner og et ikke-godkendt regnskab var sidste dråbe for det danske accessorybrand, der nu må dreje nøglen endegyldigt om.

Den danske modevirksomhed Erfurt, der er kendt for sine farverige tørklæder, er netop blevet taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Aarhus. Det skriver Finans.

Ægteparret Lotte Erfurth Hjorth og Jens Jacob Hjorth grundlagde virksomheden i 1997 og har siden haft medvind både herhjemme, samt i resten af Europa, USA og Asien. Men under fremlæggelsen af årsregnskabet for 2015/16 viste det sig, at der var store interne problemer i den ellers så indbringende virksomhed.

Regnskabet afslørede et tab på 8,9 millioner kroner, hvilket skyldes dårligere salg på eksportmarkederne, ekstraordinære nedskrivninger og en større transportskade. Det tvang virksomheden til at søge hjælp hos banken, samt at eftersøge en ekstern partner til at bidrage med kapital og sikre den fremtidige drift, men uden held.

Advokat Christian Jul Madsen, som er udpeget som kurator i sagen, udtaler til Finans i dag:

”Den underskudsgivende drift kunne ikke længere finansieres.”

Rod i regnskaberne
Foruden det store millionunderskud, var der også andre problemer med Erfurt-regnskabet, som ifølge selskabets revisor var fyldt med fejl og derfor ikke kunne godkendes.

Herunder kunne han for eksempel angive, at Erfurt havde undladt at bogføre nedskrivninger for over 10 millioner kroner, samt at ledelsen ikke havde indberettet den lovpligtige skat af fri bil.

Af denne grund oplyser Christian Jul Madsen, at forholdene i regnskabet nu skal undersøges i forbindelse med behandlingen af konkursboet.

”Jeg har endnu ikke viden om noget konkret. Nu handler det dog først om at realisere selskabets aktiver bedst muligt,” fortæller han videre til Finans.

Ifølge det sidste regnskab besidder Erfurt aktiver for over 30 millioner kroner, hvortil virksomhedens gæld dog er tilsvarende, ligesom deres egenkapital også næsten er væk.