Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, Udland

Fransk-belgisk designer vinder LVMH-prisen

Otte internationale finalister, heriblandt danske Cecilie Bahnsen, var i det endelige opløb om at vinde konkurrencen og 300.000 euro. Den endelige vinder er nu fundet.
Otte internationale finalister, heriblandt danske Cecilie Bahnsen, var i det endelige opløb om at vinde konkurrencen og 300.000 euro. Den endelige vinder er nu fundet.

For fjerde gang i træk afholdt LVMH-gruppen talentkonkurrencen, LVMH Young Fashion Designer Prize.

Rihanna kunne den 16. juni overrække prisen til den fransk-belgiske designer, Marine Serre – et navn, man skal holde øje med i fremtiden. Med sig fra konkurrencen tager hun ikke bare æren, men en pengepræmie på 300.000 euro og et års rådgivning fra eksperter fra LVMH-koncernen.

Først havde mere end 1000 håbefulde designere indsendt en ansøgning, 21 designere blev nomineret, og otte gik videre til finalen. Cecilie Bahnsen var med hele vejen, og det er det største, hun har oplevet, fortalte hun Fashion Forum, da hun i marts gik videre til finalen.

En jury bestående af international modes absolutte elite – heriblandt Karl Lagerfeld, Phoebe Philo, J.W. Anderson, Marc Jacobs, Riccado Tisci, Nicholas Ghesquière og Maria Grazia – stod for den endelig udvælgelse af finalisterne og den endelige vinder, Marine Serre.

Hun har knap været færdiguddannet i et år, da hun modtager denne prestigefyldte pris. Hendes erfaring tæller også allerede jobs hos Maison Martin Margiela samt Christian Dior, og Balenciaga har glæde af talentet i skrivende stund.

Juryens begrundelse for at udnævne Marine Serre var kombinationen af kreativitet og talent tilsat en vision for at udvikle hendes brand, fortalte kreativ direktør for Louis Vuitton, Nicolas Ghesquière.

”Det var kun hendes første sæson, men det var fascinerende at se en på 25 år og ikke bare talentfuld, men også meget pragmatisk – det var vigtigt for afgørelsen i år,” sagde Nicolas Ghesquière ifølge Vogue.

Konkurrencen bød også på en særpris, som japanske Kozaburo Akasaka modtog, samt 150.000 euro og rådgivning, lige som Marine Serre. Han vandt for kollektionens håndværk og evne til at skille sig ud.