Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Sundhedsminister sender officielt brev til Louis Vuitton

Som opfølgning på sagen med den danske model Ulrikke Høyer, opfordrer sundhedsministeren, sammen med Styregruppen bag Modebranchens Etiske Charter, modehuset til at lade sig inspirere af det etiske charter, vi har herhjemme.
Som opfølgning på sagen med den danske model Ulrikke Høyer, opfordrer sundhedsministeren, sammen med Styregruppen bag Modebranchens Etiske Charter, modehuset til at lade sig inspirere af det etiske charter, vi har herhjemme.

For et par uger siden florerede sætningen ”Too fat for Louis Vuitton” overalt i medierne, i forbindelse med den danske model Ulrikke Høyers kritik af det franske modehus, der mente, hun var for stor til at gå deres Cruise show i Kyoto den 14. maj.

Ulrikke Høyer valgte at gå offentligt med oplevelsen, fordi hun mente, der er tale om en generel tendens i branchen, og det er hun ikke ene om at synes – sundhedsminister Ellen Trane Nørby og Eva Kruse, på vegne af styregruppen bag Modebranchens Etiske Charter, mener også, at episoden vidner om, hvordan branchen fremmer nogle urealistiske skønhedsidealer:

”Modegiganter som Louis Vuitton skal forstå og anerkende, at de har et stort medansvar for, hvordan helt unge piger ser på sig selv. Når de hører historier som Ulrikkes, så får de altså et helt forkert billede af, hvordan man skal se ud, når man er sund og rask. Det her er et problem, der rækker ud over branchen og helt ind på teenageværelset,” lyder det fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby, som derfor har valgt at følge op på sagen sammen med Styregruppen bag Modebranchens Etiske Charter.

En klar opfordring
De har skrevet og sendt et brev til Louis Vuitton, adresseret til CEO Michael Burke, hvori de opfordrer modehuset til at følge værdierne i Modebranchens Etiske Charter, der sætter fokus på modellers sundhed og vilkår, og som står bag det for nyligt lancerede pilotforløb for sundhedstjek af modeller. Et sundhedstjek, der betyder, at alle 16-årige piger, der arbejder som modeller for landets otte væsentligste modelbureauer, herunder 2PM Management, Scoop Models og Unique Models, skal gennemgå en sundhedstest foretaget af fagprofessionelle.

I brevet skriver Ellen Trane Nørby og Eva Kruse på vegne af Styregruppen, at Ulrikke Høyers historie er grund til bekymring og at de frygter, at sådanne episoder kan medføre, at unge piger føler, det ikke er muligt at leve op til branchens standarder – eller i værste fald udvikler spiseforstyrrelser og psykiske problemer.

Til Louis Vuitton skriver de derfor blandt andet således:

”We would like to encourage Louis Vuitton to take inspiration from the Danish Fashion Ethical Charter, which seeks to ensure the well-being of Danish models and to contribute to the creation of relevant and appropriate information about eating disorders. Among other things, the charter urges for the fashion industry to take responsibility for the models working in the industry and for the many young people influenced by fashion.”